Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Gävleborg
Parasport Gävleborg
God jul 2023

Julhälsning från ordförande

Ordförande har ordet:

Hej!

Oj vad ett år går fort! Och vad otroligt mycket vi inom Parasport Gävleborg har gjort under det senaste året. Förutom de fina tävlingarna och arrangemangen som ni ute i distriktet har genomfört har vi från förbundet några saker att redovisa för er.

  • Den 20 april var arrangemanget World Cup Volt Hockey (WCVH), som vi har tillsammans med KF Heros och Gävleborgs innebandyförbund, nominerad till ”Årets arrangemang” på Gästriklands Idrottsgala. Vinnare blev Brynäs IF Damlag och deras slutspel i SDHL.

  • 12–14 maj deltog Yvonne Cederholm, Ulrika Krantz och undertecknad på Parasport Sveriges Förbundsmöte.

  • På SM i Friidrott i Söderhamn den 29 juli delades Hälsinglands Idrottshistoriska Sällskap ut deras nya hederspris för Paraidrottare. Utmärkelserna gick till Martin Jansson och Lina Hedberg.

  • 15–17 september genomfördes World Cup Volt Hockey där Parasport Sveriges Generalsekreterare Bo Sköld höll ett tal och invigde eventet.

  • På Ordförandekonferensen den 22 oktober med hela Parasport Sveriges Distriktsordföranden, arbetade vi med att utforma det nya strategiarbetet. Den nya visionen blev – En unik kraft som förverkligar drömmar!

  • Parasport Gävleborg har sedan 1 juni i år haft ett avtal med Parasport Sverige där vår Idrottskonsulent Elin Walfridsson arbetat 20 % med kompetenslyftet.

  • Vi har även fört diskussioner med RF-SISU Gävleborg om att de önskar köpa en tjänst på 50 % av Parasport Gävleborg där satsningen är att etablera parasportverksamhet i flera idrottsföreningar utifrån uppdraget de fått från RF-SISU riks. Detta avtal kommer att påbörjas den 1 januari 2024.

  • OCH detta har resulterat att vi med stor glädje har kunnat anställa en Idrottskonsulent till - Emil Delin - från och med den 1 december 2023. Vi känner att Emil genom sin kunskap och erfarenhet kommer att komplettera Elin och ersätta den tid som läggs på de avtal vi ingått, samt att vi får möjligheten att växla upp vårt arbete att stötta parasporten i hela Gävleborg.

Vi ser framemot ett intressant föreningsår 2024, där vi tillsammans utvecklar och lyfter paraidrotten. Och vi får inte glömma de Paralympiska sommarspelen som genomförs i Paris mellan den 28 augusti till 8 september. En unik kraft som förverkligar drömmar!

Avslutningsvis så vill vi från styrelsen samt våra Idrottskonsulenter Elin och Emil önska er alla en riktigt

God Jul och ett Gott Nytt År!

 

Parasport Gävleborgs Styrelse
Carina Karlsson, Ordförande

Publicerad: 2023-12-21

Senast uppdaterad: 2023-12-21