Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Gävleborg
Parasport Gävleborg

Parasportens dag på Bergby Centralskola – en dag fylld av inspiration och aktivitet!

Tillsammans med RF-SISU Gävleborg anordnade vi den 8 maj parasportens dag på Bergby Centralskola. Eleverna fick uppleva en mängd olika parasporter och lyssna till en inspirerande föreläsning av paraidrottaren, Nora Jern. Nora är en av de främsta elinnebandyspelarna och här fick deltagarna möjlighet att lära känna personen Nora och skapa en förståelse hur det är att vara idrottare med en funktionsnedsättning.

Under dagen fick deltagarna prova på en rad olika aktiviteter som visade på bredden och spännvidden inom parasporten. Ledsagning, goalball, rullstolsbasket, laserskytte, sittande volleyboll, boccia och krykfotoll var bara några av de spännande aktiviteterna som erbjöds. Det var en dag av glädje, gemenskap och kunskapshöjande element inom parasport. Parasportdagen visade också den potential och kraft som idrotten kan ha till att skapa en meningsfull fritid och

Tack till alla elever, lärare, RF-SISU Gävleborg och till Nora för att ni gjorde denna dag fylld med aktivitet och med att synliggöra parasporten.

Rullstolsbasket

Snabba svängar i rullstolsbasket

Laserskytte

Fullt fokus med laserskytte

Sportrullstolar

Sportrullstolar som används till bland annat rullstolsbasket

Kryckfotboll

I kryckfotboll krävs det både styrka och finess.

Goalball

Fullt fokus med att lyssna när Goalball spelas.

Publicerad: 2024-05-13

Senast uppdaterad: 2024-05-14