Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Gävleborg
Parasport Gävleborg

Familjedagen tillsammans med Ebba Andersson blev en rörelserik söndag.

Söderhamn bjöd på solsken och glada ansikten när företaget Josef Lindberg i Sandarne AB bjöd in till en Familjedag tillsammans med Ebba Andersson gick av stapeln söndagen den 26 maj. Med ett brett utbud av aktiviteter och en härlig stämning blev dagen lyckad för både stora och små.

Besökarna fick möjlighet att prova på en rad spännande idrotter och aktiviteter. Bland aktiviteterna fanns framerunning, där deltagarna kunde uppleva frihet och fart på en specialbyggd trehjulig springstol med tre hjul och sadel. En av alla som provade på framerunning och var världslängdskidåkaren Ebba Andersson som tyckte framerunning var en riktigt rolig och en spännande friidrottsgren.

Är du intresserad av framerunning, bågskytte eller någon annan paraidrott?
Klicka här för att hitta en förening nära dig Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Video när Ebba Andersson provar-på framerunning och utmanas av ett barn.

Ebba  kör framerunning

Ebba Andersson provar-på framerunning och tyckte det var en rolig och en spännande friidrottsgren.

Många tog också chansen att åka sitski på en specialanpassad platsbana från SummerSki vilket gav en känsla av riktig längdskidåkning mitt under den varma sommardagen. Ett stort tack till vår medelmsförening Hälsinglands Sportklubb för lån av sitski. Är du intresserad av att prova-på sitski? Kontakta Hälsinglands Sportklubb. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För de som föredrog mer precisionskrävande sporter fanns bågskytte, där man kunde testa sin skicklighet med pil och båge. Här fanns Kjell från Gävleborgs rektyrerings grupp (GRG) på plats tillsammans med Söderhamns Bågskyttesällskap för att visa upp en tillgänglig skjutställning som möjligör att fler personer får möjlighet att skjuta utifrån sina förutsättningar. Läs mer om GRG. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Förutom allt detta så fanns det många andra aktiviteter att prova-på så som uppblåsbar hinderbara, ponnyridning, längdhopp, rullskidor, golf, ansiktsmålning och mycket mer därtill. I tillägg så genomfördes också ett barnlopp där alla barn fick en fin medalj att hänga runt halsen och gratis krov med bröd.

Tack till alla samarbetspartners och tack till alla som deltog och gjorde Familjedagen tillsammans med Ebba Andersson i Söderhamn till rolig och rörelserik söndag.

Här nedan kan du se bildspel från dagen.

Publicerad: 2024-05-28

Senast uppdaterad: 2024-05-28

Vill du börja med någon paraidrott? Gå in på www.parame.se f Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.ör att hitta en förening nära dig.

ParaMe logga