Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Gävleborg
Parasport Gävleborg

Trädgårdsfest på Lillbergets Förskola: Ett Hållbart Liv för Alla

Parasport Gävleborg - Lillbergets trädgårsfest

Den 30 maj mellan kl 15.00 och 17.30 bjöd Lillbergets Förskola in familjerna till en inspirerande trädgårdsfest under temat "Ett hållbart liv för alla". Festen, som är en del av förskolans arbete mot diskriminering och kränkande behandling, fokuserade på hållbarhet och gemenskap.

Flera olika aktörer deltog i evenemanget och erbjöd en rad "provapå aktiviteter" för familjerna. Bland deltagarna fanns Svenska Downföreningen Gävleborg, Fritidsbanken, Förebyggande enheten, BVC, Specialpedagorerna i Söderhamn, Kulturskolan, Biblioteket, NTF Gävleborg, Folktandvården & Attention Gävleborg. Vi från Parasport Gävleborg erbjöd barnen att prova på framerunning, köra rullstol och uppleva hur det är att ha en synnedsättning genom ledsagning. Varje organisation bidrog med unika aktiviteter och information som syftade till att utbilda och skapa en glädjefylld eftermiddag. Tack alla besökare och tack till Lillbergets förskola till att vi vi vara en del evenemanget.

Är du intresserad av att prova på parasport?
Kontakta någon av Parasport Gävleborgs konsulenter så hjälper de dig.
Klicka här för att komma till våra kontaktuppgifter (Intern sida)

Bildbeskrivning:
Bild 1: I bilden syns en rullstol och en framerunner, vilket är en trehjulig springcykel. I bakgrunden syns en leksaksbuss och en beachflagga med Parasport Gävleborgs logotyp. Barn och föräldrar ses njuta av trädgårdsfesten på den stora gräsytan.

Bild 2: Ett barn provar på framerunner på Lillbergets Förskolas trädgårdsfest, det var kul! I bakgrunden syns andra barn och föräldrar som deltar i trädgårsfesten. Byggnader dekorerade med färgglada ballonger och vimplar kan ses längre bort, och den soliga dagen bidrar till en glad och festlig atmosfär.

Bild 3: Närmast i bild syns beachflagga med Parasport Gävleborgs logotyp och en blå lekbuss av större modell syns. Ett barn åker rullstol till höger om lekbussen på en asfalterad väg och flera barn står omkring för att titta.

Bild 4. Ett barn provar på att köra rullstol och två personer går bakom rullstolen och är redo för att assistera vid behov.

Publicerad: 2024-06-03

Senast uppdaterad: 2024-06-03

Vill du börja med parasport? Gå in på www.parame.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. se vart din närmsta förening ligger.

ParaMe logga