Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Gävleborg
Parasport Gävleborg

Givande utbildningsdag till feriearbetare i Söderhamn

Gävleborgs parasportsförbund

Vi från Parasport Gävleborg har återigen fått möjligheten att vara en del Introduktionsveckan av Feriearbetarnas utbildning i Söderhamns Kommun. I fredags den 14/6 började vi med en teoretisk genomgång av grunderna inom parasport och inkluderande ledarskap. Deltagarna fick lära sig om betydelsen vad parasport, och inkluderande idrottsaktiviteter och hur de kan bidra till att skapa en mer inkluderande miljö för alla, oavsett förutsättningar.

Efter teoridelen fortsatte utbildningen med praktiska inslag. Deltagarna fick prova på kryckfotboll och rullstolsbasket, vilket gav dem en bättre förståelse för de utmaningar och möjligheter som finns inom parasport. Dessa aktiviteter var inte bara lärorika utan också roliga och engagerande. Dessutom bidrog aktiviteterna till att öka medvetenheten.

Vi är glada över att kunna erbjuda denna värdefulla kunskap till de ungdomar som ska ut i arbete runt om i Söderhamns kommun. Vi ser fram emot att fortsätta arbetet med främja inkluderande idrott i Söderhamns kommun och vara en nytänkande och stark kraft i svensk idrottsrörelse.

 

Här nedan kan ni se bildspel från utbildningsdagen

Publicerad: 2024-06-18

Senast uppdaterad: 2024-06-18