Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Gävleborg
Parasport Gävleborg

Sommarhälsning

Glad sommar

Bildbeskrivning: En solrosfält sträcker sig så långt ögat kan nå, med solen som går ner i horisonten och kastar ett gyllene sken över landskapet. Över bilden står texten "GLAD SOMMAR!" med en solsymbol bredvid.

Sommar pictogram

Tiden har gått i en rasande fart och efter ett intensivt första halvår är det dags för en semesterperiod för att ladda våra batterier. Kansliet har stängt från den 24 juni och är åter öppet måndag den 5e augusti.

Under det första halvåret har vi varit mycket aktiva inom förbundet. Vi har genomfört både årsmöte och flera styrelsemöten. Våra idrottskonsulenter, Elin och Emil, har arbetat intensivt med att arrangera föreningsträffar, aktivitetsdagar, utbildningsinsatser samt dialogmöten kopplade till tillgänglig idrott. Vi har också ett starkt samarbete med RF-SISU Gävleborg som bidrar i arbetet med att etablera och utveckla parasporten.

Vi är glada över att tre nya medlemsföreningar har anslutit sig till oss i Parasport Gävleborg: Gävle Skidkamrater, Helges IF och Hofors AIF. Vi önskar er återigen hjärtligt välkomna och ser fram emot att samarbeta med er för att utveckla och främja parasporten i vår region.

Det har också bedrivits en hel del tävlingar, som bland annat:

  • Boccia SM i Lund den 18–19 maj, där Kristoffer Frost från Söderhamns HIK tog guld.
  • I X-Y Striken har deltävlingen Hälsingestriken genomförts i Bollnäs.
  • Vid Virtus-EM i Uppsala tog Martin Jansson från Rehns BK guld i 5000 meter gång, och Lina Hedberg sprang 4 x 200 meter och bidrog till att ta en bronsmedalj.
  • Fyra seriesammandrag i G.U.D serien i parainnebandy har spelats.
  • Dessutom har två omgångar i Svealandsserien spelats, en i Gävle och en i Borlänge. Dessutom genomfördes Hudik Cup Para Trophy den 15 juni i parafotboll för första gången.

GRG Gävleborgs Rekryteringsgrupp har genomfört massor av aktiviteter som bland annat årsträff, träningsgrupper i både Bollnäs, Söderhamn och Sandviken och många intressanta träffar. Senast var en lyckad sommaravslutning i Högbo som genomfördes den 13 juni. Läs mer om GRG på vår hemsida www.parasport.se/distrikt/gavleborg Länk till annan webbplats.

Håll dig uppdaterad om allt som händer på vår hemsida se filken < Följa > och se vad som har hänt under våren.

Till hösten väntar spännande aktiviteter och nya intressanta utmaningar där vi tillsammans utvecklar parasporten. Kom ihåg att Paralympiska sommarspelen genomförs i Paris mellan den 28 augusti till 8 september – Vi är en unik kraft som förverkligar drömmar!

Genom våra idrottskonsulenter Emil och Elin önskar vi och hela styrelsen er alla en helt fantastiskt underbar sommar!

Publicerad: 2024-06-20

Senast uppdaterad: 2024-06-20