Gå till innehåll
Parasport Halland
Parasport Halland

ParaMe

ParaMe är en tillgänglig webbplats i syfte att informera personer med funktionsnedsättning om möjligheterna till parasport i deras lokalområden. Webbplatsen ger även inspiration och vägledning till ett hälsosammare liv.

Varför ParaMe?
Personer med funktionsnedsättning rör sig generellt mindre än personer utan funktionsnedsättning. En av anledningarna är bristande information om de möjligheter som finns. Idag finns det ingen samlad plats för personer med funktionsnedsättning om vilka möjligheter det finns för idrott i deras lokalområden. Det vill vi ändra på!


Hur ska det genomföras?
Projektet finansieras med pengar från Arvsfonden och vi har arbetat tillsammans med den prisbelönta byrån Doberman i framtagningen av webbplatsen. Parasporten i Sverige har delvis kartlagts genom kontakt med bland annat distriktsförbund, idrottskommittéer, föreningar, specialidrottsförbund, ledare, aktiva idrottare, icke aktiva personer, funktionsrättsrörelsen, kommuner och andra organisationer. Webbplatsen lanserades den 8 september 2020.

Målgruppen har varit involverad i utvecklingen av sajten genom en referensgrupp på cirka 15 personer och en testgrupp på cirka 100 personer. Det kommer också att hållas utbildningstillfällen Länk till annan webbplats. för specialidrottsförbund, idottsföreningar och andra verksamheter i hur de kan bedriva mer inkluderande och tillgänglig verksamhet.

>>Gå till Para-Me.se för att hitta din träning<< Länk till annan webbplats.

>>Registrera er verksamhet i ParaMe<<
Länk till annan webbplats.

>>Se utbildningar inom ramen för projektet<< Länk till annan webbplats.

Nyheter om ParaMe i urval:

Publicerad: 2022-12-14

Senast uppdaterad: 2022-11-21

Vill ni bli vår partner och synas här? Kontakta oss!