Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Gävleborg
Parasport Gävleborg

Parainnebandy

Innebandy är en boll- och lagidrott som spelas inomhus med klubbor och en liten plastboll. Det går ut på att få in bollen i motståndarlagets mål och spelarna får inte tacklas.

Det finns tre typer av parainnebandy:

  • Elinnebandy – riktar sig till personer med grav rörelsenedsättning.
  • Rullstolsinnebandy – för personer med rörelsenedsättning som spelar sittande i rullstol.
  • Stående innebandy – främst för personer med intellektuell- eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, men finns även för personer med rörelsenedsättning.

Läs mer om Parainnebandy

Text hämtad från Parasport Sverige

I Gävleborg bedrivs det tävling idag i elinnebandy samt i sådende innebandy. Läs mer på flikarna till vänster i menyn.

Parainnebandyns nyhetsbrev

För att ta del av de senaste nyheterna från parainnebandyn och ansvarsförflyttningen - Registrera dig till prainnebandynds nyhetsbrev här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Innebandyns pågående ansvarsförflyttning

Här är länkar till mer information om arbetet med att flytta ansvaret för parainnebandyn från Svenska Parasportförbundet till Svenska Innebandyförbundet. Målet är att idrotten formellt lämnas över vid årskiftet 2025/2026. Läs mer via länkarna nedan.

Den 5 mars 2024 genomfördes en delredovisning från de arbetsgrupper som arbetar med inkluderingen av parainnebandyn. Läs mer via länken nedan om arbetsgruppernas presentationer.

Har du några tankar eller frågor är du välkommen att höra av dig till jonatan.petersson@innebandy.se eller elin.walfridsson@parasport.se.

Elinnebandy

Publicerad:

Uppdaterad: