Gå till innehåll
Parasport Sverige
Parasport Sverige

Nominering och utnämning

Nominering

Nomineringen görs på ett särskilt nomineringsformulär Pdf, 428.7 kB, öppnas i nytt fönster., och skickas till Parasport Sverige på adress som framgår av formuläret.

Vem kan bli nominerad?

Nominerad kan den bli som är, eller har varit, verksam inom svensk parasport som aktiv, tränare eller ledare under en längre tid samt är vida känd inom och har anknytning till den svenska parasportrörelsen.

Den nominerade ska uppfylla något av följande kriterier:

  • Ha idrottsliga meriter såsom guldmedaljer vid stora internationella mästerskap eller utfört idrottsbragd(-er) av synnerlig vikt som representant för svensk parasport.
  • Alternativt ha genomfört nyskapande/banbrytande insatser som på ett påtagligt sätt fört parasporten framåt, till exempel spelat en avgörande roll för den svenska eller internationella parasportens utveckling, anseende och berömmelse.
  • Ett obligatorium är att kandidaten skall ha personliga egenskaper som fair play, laganda och integritet och genom det varit ett föredöme för andra.

Medlemmar i Parasportens Hall of Fame utses av Parasport Sveriges förbundsstyrelse.

Vem kan nominera?

Alla personer som är medlem i förening ansluten till Parasport Sverige eller annat specialidrottsförbund (SF) som har parasportverksamhet kan nominera kandidater till parasportens hall of fame.

Utnämning

Utnämning av medlemmar i Parasportens Hall of Fame genomförs minst en gång vartannat år.

Publicerad:

Uppdaterad: