Gå till innehåll
$siteName
Sveriges paralympiska komitté logotyp
Sveriges paralympiska komitté logotyp
Sveriges paralympiska komitté logotyp gul

Möt våra partners

Vi vill stolt presentera samtliga samarbetspartners som gör det möjligt för oss att fortsätta utveckla parasporten i Sverige och världen.

Vill du bli partner?

Är du intresserad av att veta hur ni som tänkbar samarbetspartner kan vara med och jobba tillsammans med oss för att utveckla vår verksamhet? Kontakta oss idag.

Tomas Sandö Brandt, partneransvarig
+46 70 653 33 13

ATG logotyp

Huvudsponsor ATG

Start av samarbete: Sedan 1995 har ATG genom Paralympiatravet (tidigare Olympiatravet) stöttat Parasport Sverige. År 2007 utökades samarbetet då man även gick in som huvudsponsor åt Sveriges paralympier.

Bidrag till parasporten: Paralympiatravet är ATG:s sätt att stötta svensk paralympisk idrott. Inom ramen för V75 arrangeras varje år fyra deltävlingar runtom i landet med en stor final på Åbytravet utanför Göteborg. Bidragets ekonomiska storlek varierar beroende på V75-omsättningen under den period Paralympiatravet pågår.

Toyota logotyp

Huvudsponsor Toyota

Start av samarbete: Ett långsiktigt 8-årigt partnerskap som huvudsponsorer för Parasport Sverige och Paralympics som pågår 2017-2024.

Bidrag till parasporten: Startar och finansierar ett svenskt Podiumprogram för våra elitatleter, med målet att Sverige ska vinna fler medaljer.

Genomför, tillsammans med Sveriges Paralympiska Kommitté, Start Your Impossible Camp på sex olika orter i Sverige årligen. Det är ett rekryteringsläger föra att göra parasporten lika stor som den förtjänar att vara, på alla plan. Toyota investerar stort i marknadsföring och upplägg av dessa läger som är en långsiktig satsning för en bredare och bättre parasport i Sverige.

Folksam logotyp

Huvudsponsor Folksam

Start av samarbete: Folksam har samarbetat med Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté sedan organisationen bildades 1969.

Bidrag till parasporten: Du som är aktiv, har tränings- eller tävlingslicens och är medlem i en förening som i sin tur är medlem i Svenska Parasportförbundet omfattas av en olycksfallsförsäkring.

Försäkringen är framtagen i samarbete med Svenska Parasportförbundet och ger dig ett bra grundskydd, till exempel om du råkar ut för en skada under träning.

Uniqlo logotyp

Huvudsponsor UNIQLO

Start av samarbete: 2019 inleddes samarbetet med Sveriges Paralympiska Kommitté.

Bidrag till parasporten: Uniqlo är klädleverantör till Sveriges Paralympiska Kommitté och kommer att tillgodose svenska idrottare och ledare med sina LifeWear-produkter.

”Vi känner väldigt starkt för det här partnerskapet, det blir ett naturligt steg för oss efter att vi i augusti först kom i kontakt med den svenska marknaden när vi öppnade vår UNIQLO-butik i Stockholm. Vi är inspirerade av folket och kulturen i Sverige, där uppskattas skönhet och enkelhet i design och attityden till livet är densamma som i vårt japanska ursprung och vår LifeWear-filosofi”, säger Tadashi Yanai, ordförande och vd för Uniqlos moderbolag Fast Retailing.

Uniqlo logotyp

Officiell sponsor JYSK

Start av samarbete: JYSK inledde sitt engagemang inom parasporten redan 1989 och startade sitt sponsorskap i Sverige 2006.

Bidrag till parasporten: Ett öronmärkt stöd till elitidrottare med siktet mot kommande Paralympics. JYSK erbjuder även sin expertis inom sömnområdet, med ambitionen att förbättra förutsättningarna för de aktiva att återhämta sig mellan träningspassen.

“Paraidrottare har en beundransvärd beslutsamhet och bevisar att du kan bli vad du vill. Och det är tydliga värden som JYSK står för.”

Uniqlo logotyp

Officiell sponsor Ocean Outdoor

Start av samarbete: 2023 inleddes samarbetet mellan Ocean Outdoor och Sveriges Paralympiska Kommitté.

Bidrag till parasporten: Ocean Outdoor bidrar med expertis och erfarenhet för att synliggöra budskap för att bygga engagemang och nationell support till den svenska truppen inför, under och efter de kommande paralympiska spelen.

OfficiellA leverantörER

Logo Lion

Scandic

Start av samarbete: 2007 inleddes samarbetet mellan Scandic och Parasport Sverige.

Bidrag till parasporten: Scandics engagemang ger idrottare och ledare mer uppmärksamhet och tillser att utövare har logi för nationella och internationella tävlingar.

“De fantastiska prestationer som görs av idrottarna inom Parasporten förtjänar att lyftas och uppmärksammas mer än de gör idag”

Hemma logotyp

Grand Travel Group

Start av samarbete: 2016 inleddes samarbetet mellan Grand Travel Group och Parasport Sverige.

Bidrag till parasporten: De ger Parasport Sveriges aktiva och ledare ett tydligt stöd i att skapa struktur och smidighet i den stora reselogistik som idrott i alla nivåer medför.

“Vi ser verkligen fram emot att fortsätta den resan vi gör gemensamt. Den gör att vi är med och utvecklar resandet för idrottare med funktionsnedsättning, det känns stort.”

Grand travel logotyp

Minnesota Communications

Start av samarbete: 2020

Bidrag till parasporten: Den prisbelönta brand engagement-byrån Minnesota Communications hjälper Sveriges Paralympiska Kommitté med att skapa engagemang och medvetenhet hos det svenska folket.

“Det känns väldigt bra att kunna lyfta viktiga frågor för idrottare med funktionsnedsättning. I vanliga fall får de alldeles för lite utrymme och till syvende och sist blir det en fråga om folkhälsa.”

Logo Lion

HEAR

Start av samarbete: 2020

Bidrag till parasporten: Mediabyrån HEAR är en byrå med kommunikations- och mediastrateger, projektledare och digitala specialister. Med sitt pro-bono-engagemang hjälper de Sveriges Paralympiska Kommitté att nå ut till så många som möjligt.

Hemma logotyp

NeH

Start av samarbete: 2020

Bidrag till parasporten: NeH har funnits sedan 1964 och har sedan dess haft fokus på att utveckla innovativa tjänster och produkter. Bland annat i samband med satsningen mot Tokyo 2020 hjälte NeH till med framtagandet av en produkt för att stärka parasportens synlighet.

Grand travel logotyp

Vinge

Start av samarbete: 2020

Bidrag till parasporten: Vinge är en av Sveriges ledande affärsjuridiska byråer och sedan 2020 hjälper man Parasport Sverige med avtal och juridisk hjälp. Tjänster som sparar både tid och pengar, så att fokus i stället kan ligga på det Parasport Sverige gör bäst – idrott.

Logo Lion

Hello Sweden

Start av samarbete:
Hello Sweden har sedan en tid haft samarbete med ett mindre antal elitaktiva inom paraidrotten. 2021 utökade Hello Sweden sin satsning på parasport, med målet att minst tio av parasportens främsta talanger ska knytas till samarbetet.

Bidrag till parasporten:
Det finns en tid i elitkarriären där relativt små insatser gör väldigt stor skillnad och som gör att resan till den absoluta toppen förkortas. Det är i just det läget som denna gemensamma satsning är tänkt att göra skillnad.

Hemma logotyp

Ottobock / Aktiv Ortopedteknik

Start av samarbete:
Parasport Sverige och Ottobock / Aktiv Ortopedteknik tecknade 2024 ett samarbetsavtal som avser verksamheterna inom Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté.

Bidrag till parasporten:
Ottobock och Aktiv Ortopedteknik kommer tillsammans med Parasport Sverige att stärka och stödja lokala idrottare, synliggöra paralympiska hjältar och hjälpa fler att hitta till parasporten.

Grand travel logotyp

Bidragsstiftelsen

Mer information kommer.

Logo Lion

Västanhede