Gå till innehåll
$siteName

Nyheter

Vill du hitta de senaste pressmeddelandena och komma i kontakt med pressansvariga?
Besök sidan Press och media.

 • Bild på Arnt-Christian Furuberg och hans sitski från Ottobock
  Läs mer
  Ottobock och Aktiv Ortopedteknik nya partners till Parasport Sverige Parasport Sverige och Ottobock/Aktiv Ortopedteknik har tecknat ett samarbetsavtal som avser verksamheterna inom Sveriges Paralympiska Kommitté och Svenska Parasportförbundet. Avtalet gäller i första hand för 2024 med ambition att skapa ett långsiktigt samarbete där fler får förutsättningar till ett aktivt liv .
 • Hans Lindström i svart kostym, röd fluga och glasögon.
  Läs mer
  Till minne av Hans Lindström Vi har nåtts av beskedet att Hans Lindström, en av parasportens pionjärer, har lämnat oss den 7 februari. Hans uträttade under flera decennier betydelsefullt arbete för utvecklingen av parasporten både nationellt men kanske allra mest internationellt.
 • Anna Beck, mot nya framgångar i Paralympics i Paris 2024
  Läs mer
  Anna Beck: "Att få sträva mot Paralympics är häftigt och utmanande" Anna Beck är en av världens främsta paracyklister och har under det senaste åren skördat stora framgångar inom cykelsporten. I Tokyo tog hon två silvermedaljer och nu väntar i Paris med nya möjligheter till paralympiska framgångar .
 • Aaron Andersson och Ebba Årsjö
  Läs mer
  Många pallplatser väcker drömmar mot Paralympics 2026 Sverige visar storform i världscupen både i längd och alpint inom parasport. Redan nu har de svenska åkarna åkt hem 15 pallplatser, varav 9 segrar. Det är inte bara de etablerade stjärnorna som visar stark form. Inom både längd och alpint är återväxten god vilket bådar gott inför mästerskapen inför Paralympics 2026 i Milano/Cortina.
 • Anna Benson in action
  Läs mer
  Anna Benson inför Paralympics: "Helt otroligt att få vara med om" Anna Benson är en av världens bästa skyttar och har under det senaste året t agit ännu ett kliv in i världseliten. Sedan Paralympics i Tokyo 2021 har hon fortsatt att stå på pallen och vunnit flera världscuptävlingar.
 • Ocean Outdoor och Sveriges Paralympiska Kommitté har skrivit avtal
  Läs mer
  ”Drömmen om Paralympics" blir sommarens nya serie på TV4 Play Den 28 augusti 2024 går startskottet för Paralympics i Paris, och lagom till sommarspelen släpps den nya serien ”Drömmen om Paralympics" på TV4 Play. Här får tittarna på nära håll följa fyra av Sveriges främsta elitidrottare genom tuffa träningspass och vardag. Anna Beck, ett av Sveriges stora hopp inför Paralympics, är med i serien.
 • Ocean Outdoor och Sveriges Paralympiska Kommitté har skrivit avtal
  Läs mer
  Ocean Outdoor ny partner till Sveriges Paralympiska Kommitté Sveriges Paralympiska Kommitté (SPK) och Ocean Outdoor Sweden AB har tecknat ett samarbetsavtal där Ocean Outdoor blir officiell sponsor och mediepartner till SPK . Avtalet är treårigt och sträcker sig över Paralympics i Paris 2024 och Milano/Cortina 2026.
 • Anna Benson och Anna Beck håller om varandra efter att de blivit uttagna till Paralympics i Paris 2024.
  Läs mer
  De är klara för Paralympics i Paris 2024 I den första uttagningen till Paralympics i Paris 2024 ger Sveriges Paralympiska Kommitté grönt ljus till två starka namn och tidigare paralympier. Syftet med uttagningen är att skapa trygghet och möjlighet att optimera det sista förberedelserna under de kommande åtta månaderna, samt optimera möjligheterna att vara på topp när det paralympiska spelen drar igång i slutet av augusti 2024.
 • Svensk alpinåkare åker i backen under Paralympics.
  Läs mer
  Sverige får inte arrangera OS och Paralympics 2030 Sverige bjuds inte in till den avslutande dialogfasen om att få arrangera vinter-OS och Paralympics 2030. – Jag är otroligt besviken. Vi hade ett starkt koncept att arrangera de mest hållbara spelen genom tiderna, men får nu inte chansen att visa upp den visionen för världen, säger SOK:s ordförande Hans von Uthmann.
 • Bild på Stockholms stadshus i vinterskrud.
  Läs mer
  Stockholms stad går vidare med planer om OS och Paralympics 2030 Stockholms Stad välkomnar att Sverige går vidare med planerna att arrangera vinter-OS och Paralympics 2030. Stockholms finansborgarråd Karin Wanngård meddelade till SOK under tisdagen att staden står bakom en målinriktad dialog med IOK.
 • Läs mer
  Regeringen står bakom fortsatt arbete att få Paralympics och OS till Sverige 2030 Sveriges regering välkomnar att Sveriges Olympiska Kommitté, Sveriges Paralympiska Kommitté och Riksidrottsförbundet fortsätter undersöka möjligheterna att få arrangera vinter-OS och Paralympics i Sverige 2030. – Ett glädjande besked och ett viktigt besked. Nu kan vi gå vidare med vår kandidatur och som nation är vi bättre förberedda än någonsin tidigare, säger SOK:s ordförande Hans von Uthmann.
 • Läs mer
  Tre kommuner ger grönt ljus för OS och Paralympics 2030 Falun, Åre och Östersund har skrivit under kommungarantier för att gå vidare med arbetet att få OS och Paralympics till Sverige 2030.
  – Vi har ett brett politiskt stöd i kommunerna och en gemensam bild att vi kan arrangera de mest hållbara spelen genom tiderna, säger SOK:s ordförande Hans von Uthmann.