Gå till innehåll

$siteName

GET IN THE GAME

Välkommen till Sveriges Paralympiska Kommitté

Nyheter

 • Bild på Arnt-Christian Furuberg och hans sitski från Ottobock
  Läs mer
  2024-02-27 Ottobock och Aktiv Ortopedteknik nya partners till Parasport Sverige Parasport Sverige och Ottobock/Aktiv Ortopedteknik har tecknat ett samarbetsavtal som avser verksamheterna inom Sveriges Paralympiska Kommitté och Svenska Parasportförbundet. Avtalet gäller i första hand för 2024 med ambition att skapa ett långsiktig...
 • Hans Lindström i svart kostym, röd fluga och glasögon.
  Läs mer
  2024-02-19 Till minne av Hans Lindström Vi har nåtts av beskedet att Hans Lindström, en av parasportens pionjärer, har lämnat oss den 7 februari. Hans uträttade under flera decennier betydelsefullt arbete för utvecklingen av parasporten både nationellt men kanske allra mest internationellt...
 • Anna Beck, mot nya framgångar i Paralympics i Paris 2024
  Läs mer
  2024-02-15 Anna Beck: "Att få sträva mot Paralympics är häftigt och utmanande" Anna Beck är en av världens främsta paracyklister och har under det senaste åren skördat stora framgångar inom cykelsporten. I Tokyo tog hon två silvermedaljer och nu väntar i Paris med nya möjligheter till paralympiska framgångar .

Stötta vårt arbete

Genom att skänka en gåva bidrar du till att Sveriges Paralympiska Kommitté kan fortsätta arbetet med att ge våra elitaktiva paraidrottare bästa möjliga förutsättningar för att nå hela vägen till Paralympics och ta medalj.

Tack för ditt stöd!

Vi är Game Changers

Låt Paralympics påminna oss om att mångfald och olikheter är en styrka, inte en svaghet. Paralympier är pionjärer för inkludering, de utmanar samhällets stereotyper, förändrar attityder och bryter sociala hinder och diskriminering. Låt oss tillsammans påminna världen om kraften som finns i att kämpa för sina drömmar.

Vi förändrar världen genom sport.

Bli en Game Changer!