Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Sverige
Parasport Sverige
En kvinnlig goalballspelare kastar bollen i full fart.

Arrangera en parasporttävling

Planerar ni att arrangera en tävling? Då vill vi på Svenska Parasportförbundet gärna få veta det. Vi kan då bistå med stöd och support i form av kontaktnät, kommunikation och kompetens.

Skicka in sanktionsansökan

Sanktionsansökan skickas in till förbundet via formuläret längst ner på denna sida.

Ni kan skicka sanktionsanslkan för alla typer av tävlingar (lokala/regionala/nationella/internationella/multisport etc.). Ta gärna en titt i Parasportkalendern när ni planerar att arrangera en tävling, för att om möjligt undvika krockar med redan inp0lanerade tävlingar.

För SM eller internationella tävlingar är sanktionsansökan obligatorisk och ska då skickas in senast två månader innan tävlingsstart.

Hantering av sanktionsansökan

När sanktionsansökan inkommer sker följande:

  • Aktuell idrottskommitté (IK), idrottens utvecklingsdistrikt samt det specialidrottsdistriktsförbund där tävlingen ska genomföras får ansökan och går igenom den ansökan.
  • Eventuella följdfrågor kommuniceras till kontaktperson hos arrangören.
  • Arrangören meddelas svar/godkännande på sanktionsansökan.
  • Evenemanget läggs in i Parasportkalendern.

Stöd till arrangörer

Parasport Sverige stöttar tävlingsarrangörer inom Parasport på alla nivåer, från mindre lokala turneringar inom enskilda idrotter eller aktiviteter till större internationella multiparasportevent.

Tävlingsbestämmelser

Här hittar du Parasport Sveriges allmänna tävlingsbestämmelser. Pdf, 145.6 kB, öppnas i nytt fönster.

Säkerhet

De tävlingar och arrangemang som arrangeras ska vara säkra för alla på plats. Alla som arbetar med arrangemang bör läsa Parasport Sveriges och idrottsrörelsens säkerhetsarbete och följa de råd och riktlinjer som finns.

Disciplinärenden

Personer som bryter mot bryter mot regler, tävlingsbestämmelser eller lagar kan bli föremål för avstängning från idrotten. Läs mer om Svenska Parasportförbundets rutin för disciplinärenden.

Resultat från tävling

Svenska Parasportförbundet samlar in resultat från samtliga tävlingar. Det är arrangörens ansvar att enkelt ladda upp resultaten i detta formulär Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Arrangör av SM kommer att bli kontaktad av aktuell idrottskommitté (IK) för stöd gällande till exempel inbjudningsmall med förbundets sponsorer, planering, representation och så vidare. För SM-arrangör är uppladdning av resultat obligatoriskt.

Publicerad:

Uppdaterad:

Vill du veta mer?

Lisa Lundell

Projektledare Kompetenslyftet