Gå till innehåll
Parasport Sverige
Parasport Sverige

Nytt steg i innebandyns inkluderingsprocess

Gruppbild från uppstartsmötet.

Foto: Svenska Innebandyförbundet

Den 6-7 september anordnade Svenska Innebandyförbundet – tillsammans med Parasport Sverige – en uppstart för nästa steg i inkluderingen av innebandy.

(Originalartikeln är skriven av Svenska Innebandyförbundet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.)

Under Riksidrottsmötet 2017 antogs en handlingsplan som innebär att idrotter ska flyttas över från Svenska Parasportförbundet till respektive specialidrottsförbund.

Inkluderingsprocessen gällande stående innebandy, rullstolsinnebandy och elinnebandy tog nya steg i samband med uppstarten den 6-7 september där arbetsgrupper bildades. Med i arbetsgrupperna finns representation från Svenska Innebandyförbundet, innebandyns distriktsförbund, Svenska Parasportförbundet med distriktsförbund, anpassad grundskola samt projektet ”Elinnebandy är livet”.

– Under det senaste året har vi lagt grunden för det fortsatta arbetet. Med hjälp av arbetsgrupperna är det nu dags att börja arbeta mer operativt, så det känns jätteroligt att komma igång, säger Jonatan Petersson, Parainnebandyansvarig på Svensk Innebandy.

Arbetsgrupperna kommer att fokusera på utvalda områden under säsongen 23/24 för att identifiera kommande utmaningar och bästa sätten att lösa dessa. De områden som behandlas är utbildning, tävling & administration, utveckling & återväxt samt kommunikation.

Slutsatserna kommer därefter behandlas och utgöra en grund i inkluderingsprocessens fortsättning.

Broschyr om inkluderingen av parainnebandyn (pdf) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om inkluderingsarbetet

Publicerad: 2023-09-21

Senast uppdaterad: 2023-09-21