Gå till innehåll
Parasport Sverige
Parasport Sverige

Startar: 02/06 18:00

Slutar: 04/06 13:00

Inbjudan till breddläger längd/skidskytte

Startar: 02/06 18:00

Slutar: 04/06 13:00

Bilden visar två rullskidåkare, varav en sittande. De åker på en asfalterad väg, i bakgrunden syns skog.

Välkommen på breddläger i längdskidor och skidskytte den 2-4 juni 2023!

Parasport Sveriges längd- och skidskyttekommitté bjuder tillsammans med Parasport Jämtland-Härjedalen in till breddläger. Lägret vänder sig till dej som har en syn- eller rörelsenedsättning, är mellan 14 och 35 år och som gillar att åka längdskidor och vill utveckla din åkning samt testa på skidskytte.

Inbjudan som pdf Pdf, 1.8 MB.

Lägret startar med middag på fredag kväll den 2/6 och avslutas med lunch på söndag den 4/6. Efter middagen på fredag kväll kommer vi att köra ett inomhuspass med fokus på styrka och rörlighet, under lördagen kommer vi åka rullskidor/staka med rullstol och testa på skidskytte under för- och eftermiddag, samt köra ett kvällspass rörlighet/styrka, och sedan avslutar vi lägret under söndagen med ett långpass löpning alternativt rullstol/stavar på förmiddagen med efterföljande lunch.

Vi kommer att bo och träna tillsammans med aktiva ur landslagets träningsgrupper under dessa dagar, men dela upp oss i grupper efter åkförmåga inför varje pass. Styrkepassen anpassas efter våra olika förmågor så att alla kan delta.

Boende
Scandic Lugnet
Svärdsjögatan 51
791 31 Falun

Vi bor i dubbelrum på Scandic Lugnet. Frukost, lunch, middag och kvällsfika ingår i login. Vid behov av extra energi mellan passen sörjer var och en för att ta med detta själv. Meddela eventuella särskilda behov, specialkost eller om det är något annat vi behöver veta om dej vid anmälan!

Kostnad
Lägeravgiften är 1 000 kr/deltagare för hela helgen inklusive måltider, del i dubbelrum samt spårkort. 500 kr vid enbart deltagande och lunch. Vid behov av eventuell medföljande betalar denne självkostnadspris (1350:-/person och natt vid del i dubbelrum, inkl måltider).

Anmälan
Sista anmälningsdag är den 21 maj. Då det endast finns ett begränsat antal platser rekommenderar vi att du anmäler dig så fort som möjligt! Anmälan är bindande så snart du fått din anmälningsbekräftelse. Vid många anmälningar kommer deltagare som inte varit med vid tidigare läger anordnade av Parasport J-H att prioriteras. Maila din anmälan till nina.jonsson@parasport.se, glöm ej ange eventuella särskilda behov som tex specialkost i samband med din anmälan.

Resor
Var och en sörjer själv för att ta sig till Falun, vid behov finns möjlighet till hämtning på intilliggande tåg/busstation.

Utrustning
Ta med egna rullskidor, stavar och pjäxor för både skate och klassiskt om du är stående åkare. Se till att skidorna är i bra skick (dvs kolla lager, bindningar och liknande) och att stavarna har rullskidtrugor. Är du i behov av att låna Sitski? Kontakta oss på Nina Jonsson så löser vi det!

Kontakt
Nina Jonsson
Parasport Jämtland-Härjedalen, Utvecklingsdistrikt Längdskidor/Skidskytte
nina.jonsson@parasport.se
070-2086932.