Gå till innehåll
Parasport Sverige
Parasport Sverige

Nordic Rugby Viking Camp - ett in i norden lyckat samarbete

Bakgrundsbilden är en gruppbild tagen inifrån en sporthall på hela rugbygänget som deltog under Nordic Rugby Cup den 11-13 augusti 2023

Den 11-13 augusti träffades de nordiska rugbykommiteerna i Uppsala i samband med Nordic Rugby Viking Camp. Då antalet rullstolsrugbyspelare är begränsat i samarbetar länderna genom genmensamma clinics och läger för spelare, domare och tränare.

Förra året arrangerades ett lyckat sommarläger i Norge. I år var Sveriges nyaste rugbyklubb, Uppsala Gårillas, tillsammans med Svenska Rullstolsrugbykommittén, värd för lägret. De certifierade WWW-lärarna Rob Tarr (GB) och Erik Baret (Norge) hade gjort ett ambitiöst program som sträckte sig över tre dagar. Förutom ett fullspäckat schema med rugby, både träning och teori, avlsutades kvällarna med flera gemensamma aktiviteter.

I år deltog totalt 8 tränare och 24 spelare från Sverige, Norge och Finland på clinicen. Tyvärr kunde Danmark inte medverka. Alla deltagare har visat stor uppskattning över konceptet att gemensamt kunna träna och utbilda varandra över nationsgränserna.

- Jag vill tacka de professionella lärarna Rob och Erik, Lidia Svedberg (Uppsala Handikappidott), Ricky Rimmer (Uppsala Gårillas) och Upplands Parasportförbund för allt arbete med förberedelser, dokumentation och organisation för att göra detta läger till verklighet, säger Magnus Krossén, ordförande Svenska Rullstolsrugbykommittén.

 


Publicerad: 2023-09-01

Senast uppdaterad: 2023-09-01