Gå till innehåll
Parasport Sverige
Parasport Sverige

Rapport från Svenska rullstolsrugbyligan omgång 2

Fyra spelare kämpar om bollen.

Foto: Cecilia Par

Helgen 2-3 december var det dags för omgång 2 av Svenska Rullstolsrugbyligan, i fina Pjäshallen i Göteborg. Det blev till sist en bra helg även om det var mycket med årets Göteborg-omgång som inte blev som planerat.

Sedan tidigare visste vi att den finska laget tyvärr inte kunde få ihop tillräckligt med spelare till omgången, varför Finlands matcher strukits från spelschemat. Det faktum att vi befinner oss mitt i förkylningstider och snökaos ledde dock till att även de andra lagen hade svårt att få ihop spelare. Det enda laget som var tillräckligt många för att ha avbytare var hemmalaget Gothenburg Lions, men även där var formen inte helt hundra. Köping Hillbillies lyckades dock briljera och vinna samtliga sina matcher, trots att de - även inkluderat sin nytillkomna polska förstärkning - enbart var fyra spelare.

Tyvärr var det även en av domarna som drabbats av sjukdom och därmed inte kunde närvara under helgen. Detta drabbade framför allt helgens sista match, då det inte fanns tillräckligt antal domare som kunde döma matchen. Efter diskussioner mellan tävlingsansvarig, domaransvarig och representanter från samtliga lag som närvarade under helgen fattades beslutet om att flytta matchen till omgång 3, som kommer att äga rum i Solna i februari. Spelschemat för denna omgång kommer därmed justeras något.

Efter allt som kommit i vägen för den här ligaomgången kändes det otroligt att (nästan alla) matcherna gick att genomföra och att helgen överlag flöt på väl. Stort tack till alla inblandade för flexibiliteten och ett extra tack till Gothenburg Lions och Rehab Alpin IFF som arrangerade denna omgång.

Resultaten från helgen hittar ni här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2023-12-07

Senast uppdaterad: 2023-12-07

Visselblåsartjänst