Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Gävleborg
Parasport Gävleborg

Tips på bidragsansökningar

Här hittar du tips på olika bidragsansökningar genom stiftelser, fonder och med flera - både lokalt i Gävleborg och nationellt i Sverige.

 

Klicka fonden/stiftelses respektive rubrik för att få mer infomration om ansökan.


Lokala stiftelser och fonder

 • Föreningsmiljonen ledarrekrytering vår - Söderhamns kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  Ledarrekrytering i syfte att öka antal ledare. Bidragsberättigade föreningar i Söderhamns kommun kan söka stöd för ledarrekrytering i syfte att öka antalet ledare i föreningen.
  Maximalt belopp per ansökan är ett fjärdedels prisbasbelopp vilket motsvarar 14 325 kronor under 2024.Ansökan kan göras under två perioder/år Ansökningsperiod 1: 1/3 – 30/4, ansökningsperiod 2: 1/9 – 31/10. Bidrag som inte nyttjats för avsett ändamål ska återbetalas. Kan ansökas mellan 2024-03-01 och 2024-04-30
 • Föreningsmiljonen medlemsrekryterning vår - Söderhamns kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  Bidrag från föreningsmiljonen kan sökas för aktiviteter i syfte att öka antal medlemmar i förening eller för ledarrekrytering i syfte att öka antal ledare i förening. Alla bidragsberättigade föreningar i Söderhamns kommun kan söka stöd för att ordna tillgängliga och inkluderande kultur- och fritidsaktiviteter i syfte att öka medlemsantalet i föreningen. Utgifterna ska vara direkt kopplade till aktiviteten. Det går inte att söka stöd för föreningens löpande eller ordinarie verksamhet och kostnader. Maximalt belopp per ansökan är ett halvt prisbasbelopp vilket motsvarar 28 650 kronor under 2024. Ansökan kan göras under två perioder/år ansökningsperiod 1: 1/3 – 30/4, ansökningsperiod 2: 1/9 – 31/10. Beviljat bidrag utbetalas i förskott. Bidrag som inte nyttjats för avsett ändamål ska återbetalas. Kan ansökas mellan 2024-03-01 och 2024-04-30.
 • Göranssonska stiftelserna - Sandviken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  För att ni ska kunna söka medel hos Göranssonska Stiftelserna ska ni ha verksamhet i Sandvikens kommun. Göranssonska stiftelserna verkar i Sandvikens kommun och har som mål att förbättra livkvalitén för boende i kommunen. Våra stiftelser riktar sig primärt till barn och unga, personer med funktionsvariationer, äldre eller personer i social utsatthet. Det är olika ansökningsperioder läs mer hemsidan för Göranssonska stiftelserna för mer information.
 • Länsförssäkringar Samhällsfond - Gävleborg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  Föreningar, eldsjälar eller organisationer som på olika sätt gör insatser som främjar utveckling och trygghet här i Gästrikland och Hälsingland. Du ska vara skriven i Gävleborgs län eller att din verksamhet har sitt säte i Gävleborgs län. Maxbeloppet att söka är 200 000 kronor per år. Sista ansökningsdatum för respektive period 2024 Onsdag 28 februari, Tisdag 7 maj, Tisdag 27 augusti och Tisdag 5 november. Läs mer via länken ovan.
 • Sparbankstiftelserna - Söderhamn Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  Vi ger helst bidrag till idéer som kan ha stor positiv effekt för Söderhamn och söderhamnarna. Det kan exempelvis vara en satsning som kan leda till nya arbetstillfällen eller projekt som får ungdomar att utvecklas. Vi ger inte stöd för saker som samhället ska bekosta via skatter. Läs mer via länken ovan.

 • Stiftelsen Adolf Grapes Minne Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  Stiftelsen utdelar bidrag – företrädesvis till förmån för inom Gävle kommun bosatta personer – till: Konvalescentvård och rekreationsresor, som sjukhus- eller långvårdspatienter av ekonomiska skäl icke har möjlighet att bekosta, eller Röda Korsets eller annan dylik organisations verksamhet för besök hos gamla på sjukhus, äldreboende och eget hem eller för aktiviteter för ensamma åldringar eller handikappade personer. Sista ansökningsdatum för organisationer är måndagen den 28 oktober 2024.

Förbundets stifelser och fonder

 • Jerringfondens Parasportpris Öppnas i nytt fönster.
  Jerringfonden ger i samarbete med Svenska Parasportförbundet ett årligt pris till en förening inkl. två aktiva, som haft stor betydelse för utvecklandet av den breda idrottsrörelsen för barn och ungdomar med funktionsnedsättning. Sista ansökningsdag söndagen den 14 januari 2024.
 • Svenska Parasportfonden Öppnas i nytt fönster.
  Fonden riktar sig till dig som är aktiv och ledare på breddnivå inom parasporten. Tre stipendier utdelas årligen till en manlig och en kvinnlig idrottare, samt en parasportledare. Sista ansökningsdag är 31 december årligen.

Nationella stiftelser och fonder

 • Drömfonden - ATG Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  Vi söker föreningar som redan idag jobbar med inkludering och integration – vad gör din förening idag och hur skulle 50 000 kronor hjälpa er att ta nästa steg i er dröm? Skicka in en ansökan! Ansökan är öppen till 24 mars. Och du – efter en spännande omröstning får en av dessa finalister ytterligar 100 000 kronor till sin verksamhet! Läs mer på länken ovan.

 • Linnea och Josef Carlssons Stiftelse Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  Stiftelsen lämnar bidrag till organisationer och ideella föreningar, vars huvudsakliga uppgift är att stödja funktionsnedsatta barn och ungdomars behov enligt Linnéa och Josef Carlssons Stiftelses bestämmelser för bidrag. Bidrag ges i första hand till specifika ändamål såsom läger, resor, föräldrautbildning och dylikt. Senaste datum för ansökan är 15 oktober varje år. Läs mer via länken ovan.

Publicerad:

Uppdaterad: