Gå till innehåll
Parasport Sverige
Parasport Sverige

Nyheter

 • Rörelseglädje och nya vänskaper tack vare återstartsstödet

  Progress Motion och Friskvårdsförening är en förening i Värmland med idrott och rörelseglädje varmt om hjärtat. Under förra året sökte föreningen återstartsstöd hos Svenska Parasportförbundet för att kunna utbilda fler ledare och genomföra rekryteringsaktiviteter för barn och ungdomar med funktionsnedsättning i alla åldrar.
 • ParaHacks tipsar på TikTok

  Parasport Sverige har under det senaste året drivit projektet ParaHacks. Projektet har hittills skapat nästan 50 korta klipp på TikTok, med tips och knep för parasportare.
 • Göteborg Open redo för rekordmånga deltagare

  Imorgon börjar årets upplaga av Göteborg Open. 17 idrotter finns på programmet och tävlingarna riktar sig både mot bredd och elit. Antalet deltagare är i år rekordhögt.
  – Närmare 400 förväntansfulla deltagare är anmälda. Det blir parasport när den är som allra bäst, säger Janne Petersson, ansvarig för tävlingen.
 • Lyckat familjeläger tack vare föreningar och Fritidsbanken

  I oktober anordnade Parasport Sveriges projekt Tillsammans ett läger i Östersund för familjer med barn och ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning. Förutom flera lokala föreningar var även Fritidsbanken Östersund på plats och visade upp sin verksamhet.
 • Stort intresse när goalball-SM avgjordes

  Den gångna helgen spelades SM i goalball 2023 i Göteborg. Genom lokal marknadsföring och livestreaming av matcherna tog mästerskapet flera steg framåt. – Det blev väldigt lyckat, säger Arvid Ryberg, arrangörsansvarig och tränare för FSBU Göteborg.
 • Dags för goalball-SM 2023: Fyra lag gör upp om guldet

  I helgen spelas goalball-SM 2023. Det förväntas bli en hård kamp i Pjäshallen i Kviberg, Göteborg.
  – Det är en hög nivå på alla deltagande lag och jag ser fram emot jämna matcher, säger Arvid Ryberg, tävlingsansvarig.

Publicerad: 2022-02-23

Senast uppdaterad: 2023-06-12

Prenumerera på nyheter

Hantera prenumeration