Gå till innehåll
Parasport Sverige
Parasport Sverige

Jönsson ytterst nära VM-medalj

Gruppbild på svenska landslaget i paraskytte.

Philip Jönsson var under måndagens R5-final ytterst nära en VM-medalj. Tyvärr räckte det inte hela vägen och Jönsson fick nöja sig med en fjärdeplats i en historiskt bra final.

0,5 poäng var marginalen som gjorde att Philip Jönsson slutade på en snöplig fjärdeplats istället för att klättra hela vägen upp på VM-pallen under måndagens VM-final i R5 (10 meter liggande).

– Konkurrensen är bättre än någonsin, det var 59 startande och jag var tvungen att skjuta personbästa för att bli topp åtta och ta mig till final. Jag visste att det skulle krävas höga poäng men idag va det extremt. I själva finalen är det små marginaler, jag är både stolt och förbannad över fjärdeplatsen, säger Philip Jönsson.

Annars har det varit ett tufft mästerskap för guldmedaljören från Paralympics 2021. I båda sina inledande grenar, R4 och R9, räckte inte poängen i grundomgången till för att ta sig till final.

– Jag tar ändå med mig att jag kan skjuta riktigt bra när både det mentala och tekniska sitter, säger Jönsson.

Förbundskapten, Pernilla Svensson, fyller i:

– Efter en sådan inledning är det inte lätt att komma tillbaka och skjuta som han gör i sista finalen, han visar återigen prov på väldigt stark mental förmåga som bådar gott inför framtiden.

För övriga svenska skyttar, Johanna Bang och Håkan Gustafsson, var det ett steg framåt trots att finalplatserna uteblev.

– De visar att träningen det senaste året har gett resultat, båda känns tryggare än någonsin och det var bara finalplatsen som saknades. Säger Pernilla och fortsätter: ^

– Det är klart att vi hade hoppats på både medaljer och kvotplats från det här mästerskapet men det är små marginaler och konkurrensen är tuffare än någonsin. Det är såhär det är på världstoppen.

Publicerad: 2022-11-16

Senast uppdaterad: 2022-11-16