Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Sverige
Parasport Sverige

Tillsammansprojektet och Svensk Gymnastik lanserar träningsvideo

Kom igång med träningen – eller vässa formen. Nu kan du träna gymnastik hemma med Tillsammansprojektet och Svenska Gymnastikförbundet.

I dag, tisdag den 15 november, lanserar Tillsammansprojektet och Svenska Gymnastikförbundet en gemensam träningsfilm. I träningsfilmen får vi följa Linnéa, Selma och Sara i familjen Hagman när de håller i ett gymnastikpass.

Linnéa och Selma har själva en intellektuell funktionsnedsättning. Träningspasset vänder sig i första hand till målgruppen men passar de flesta – oavsett funktionsnedsättning och ålder. Passet är även upplagt så att det går att genomföra hemma.

– Vi är jätteglada att kunna lansera den här träningsfilmen tillsammans med Svenska gymnastikförbundet. Tillsammans sprider vi motion och skapar rörelseglädje, säger Johanna Oskarsson, projektledare för Tillsammansprojektet.
– Vi ser väldigt mycket fram emot fortsatta samarbeten med förbundet.

Johanna Hedgårdh jobbar som projektledare för parasport och inkludering på Svenska Gymnastikförbundet.
– Vi vill visa att gymnastik är till för alla oavsett ålder och funktionsnedsättningar. Inom Svensk Gymnastik ska alla känna sig välkomna, säger hon och fortsätter:
– Förebilder fyller en viktig funktion till att sprida Svensk Gymnastik till målgrupper utanför den traditionella gymnastiknormen. Vi vill att fler ska känna igen sig och känna sig välkomna till våra verksamheter. Familjen Hagman är en av många funkisfamiljer som älskar gymnastik och träning och förstår vad det betyder för kropp och knopp.

Träningsfilmen hittar du här ovan och i spellistan ParaPepp på Parasport Sveriges Youtubekanal. I listan hittar du även fler träningsfilmer som vänder sig till personer med rörelsenedsättning, synnedsättning och intellektuell funktionsnedsättning.

Publicerad: 2022-11-16

Senast uppdaterad: 2022-11-16