Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Sverige
Parasport Sverige

Här är märket för Para Nordic Skiing World Championships

Loggan för para-VM 2023 i längdskidor och skidskytte.

Den 20-29 januari arrangeras Para Nordic Skiing World Championships i Östersund. Nu har märket för mästerskapen presenterats.

Märket har tagits fram av Gaute Hanssen, kreativ strateg på kommunikationsbyrån Hemma.
– Vintersymbolen Stella, som består av strålande stjärnor, är tänkt att användas som en övergripande symbol för det strategiska samarbetet som ska göra regionen kring Åre och Östersund till ett självklart centrum för paravintersport. Kombinerat med årtalet 2023 bildar Stella märket som både signalerar platsen och tidpunkten för para-VM, säger Gaute Hanssen.

VM-märket kan delas in i tre delar.

Överst visas årtalet med den karaktäristiska stellasymbolen. Stellasymbolen består av 16 stjärnor där ingen stjärna är den andra lik.

I mitten av märket syns namnet på mästerskapen: Para Nordic Skiing World Championships Östersund.

Och längst ner visas logotyperna för Internationella skidförbundet och Internationella skidskytteförbundet, FIS respektive IBU.

– Stella är inspirerad av den stjärnklara vinternatthimlen samt tanken om att varje idrottare är en stjärna i sig, som när de samlas, skapar de ett fyrverkeri av idrottsprestationer. Och tittar man noga är varje stjärna i symbolen unik, precis som varje atlet och prestation, säger Gaute Hanssen.

Stellasymbolen togs fram första gången 2019 och har använts på olika sätt både 2021 och 2022, bland annat på världscupen i längdskidor och skidskytte i början av året.
– Förhoppningen är att Stella kommer leva vidare som en samlande symbol även för framtida vinterparasporttävlingar i regionen.

Men först ska märket användas på Para Nordic Skiing World Championships. Gaute Hansen ser fram emot mästerskapen.
– Nu blir det äntligen världsspel i Östersund. Det är mäktigt. Jag håller tummarna för perfekt väder under strålande sol och stjärnklar kvällshimmel. Och ett fyrverkeri av fantastiska idrottsprestationer.

Läs mer om Para Nordic Skiing World Championships på www.winterparasport.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2022-11-18

Senast uppdaterad: 2022-11-18