Gå till innehåll
Parasport Sverige
Parasport Sverige

Rekordår väntar för Göteborg Open

En glad tjej som provar frame running.

Göteborg Open väntas slå rekord i antal deltagare under helgens tävlingar som drar igång redan under fredagen den 18 november.

Det har åter blivit dags för den populära parasporttävlingen, Göteborg Open, som ger barn och ungdomar möjlighet att uppleva en idrottshelg med idrott, glädje och gemenskap. Inför årets upplaga fanns det farhågor om att deltagarantalet skulle sjunka med tanke på pandemiåren, med facit i hand blev det precis tvärt om.

– Vi kan glädjas åt att slå rekord i antal deltagare. Det kommer 27 föreningar, från Malmö i söder till Gävle i norr, och vi är väldigt glada över det brinnande intresset, säger Jan Petersson som är ansvarig för tävlingen.

Totalt är det 15 idrotter som står på programmet där judo är årets nykomling. Idrotterna är fördelade under tre dagar, från fredag den 18 november till söndag den 20 november. På lördag inleds tävlingsdagen med den traditionsenliga invigningsceremonin klockan 09:00.

– Vi vill skapa en arena där barn och ungdomar med funktionsnedsättning får möjlighet att träffa nya vänner, tävla och ha kul. Vi vill visa att en mängd olika idrotter för att kunna fånga utövarnas idrottsintresse oavsett förutsättningar. Att se vad kompisar med liknande funktionsnedsättning kan brukar ge en stor motivationskraft, den vill vi förmedla.

Hela programmet för Göteborg Open Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Officiella hemsidan för Göteborg Open Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2022-11-18

Senast uppdaterad: 2022-11-18