Gå till innehåll
Parasport Sverige
Parasport Sverige

Glädje på Göteborg Open: "Helt underbart"

En deltagare i frame running springer glatt över planen

Göteborg Open fick deltagarna att jubla. "Det här är helt underbart", säger Gustav Ågren.

Det blev en otroligt lyckad helg i Göteborg när Göteborg Open arrangerades. Idrott, glädje och gemenskap låg i fokus när över 350 deltagare kom för att idrotta.

– I år är det rekord i antal deltagare, vi toppar alla siffror med över 350 deltagare. Det är väldigt kul att få se så många här på plats, säger Janne Petersson, ordförande för Göteborg Open.

Två av dessa 350 barn och ungdomar som var på plats var Gustav Ågren, 12 år, och Elias Sjöberg, 14 år, från Malmö.

– Det är helt underbart att vara här, hela laget tycker att det är helt fantastiskt, säger Elias Sjöberg som spelar Frame fotboll för FIFH Malmö.

Vad är det bästa?

– Gemenskapen, kompisarna och att göra mål, säger Gustav Ågren.

Det är första gången som de båda kompisarna deltar i Göteborg Open och de vill passa på att skicka med en hälsning till alla som inte vågat testa på idrott ännu.

– Om du ska sitta hemma och fega kommer du inte få uppleva det bästa i livet. Det här vill man liksom inte missa, säger Gustav med ett stort leende.

"Så mycket härligt folk"

En annan av helgens tio sporter som arrangerades var boccia. Nellie Ebson från Göteborg är med för sjunde året i rad och tycker det är lika kul varje år.

– Det är många man känner igen och det är väldigt kul att träffas. Det bästa är nog gemenskapen som skapas oss deltagare emellan under den här helgen, det är så mycket härligt folk, säger Nellie.

Bildextra: Massor med härliga bilder från helgens Göteborg Open (klicka på bilden)

Två dettagare i judo gör sig redo för kamp.

Publicerad: 2022-11-21

Senast uppdaterad: 2022-11-21