Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Sverige
Parasport Sverige

Nominera till Jerringfondens Parasportpris 2023

Tidigare vinnare mottar pris på Svenska Parasportgalan.

Nu har din förening möjlighet att tilldelas 60 000 kronor på Svenska Parasportgalan 2023. Nominera din egen eller en annan förening som du tycker förtjänar Jerringfondens Parasportpris.

Barn och ungdomar med funktionsnedsättning måste få möjlighet till fysisk aktivitet på sina egna villkor. Idrottsrörelsen för dessa grupper fyller en mycket viktig funktion. Stora ideella insatser görs av ledare och tränare med knappa ekonomiska resurser. Jerringfonden uppmärksammar dessa insatser och ger, i samarbete med Svenska Parasportförbundet, ett årligt pris på 60 000 kronor till en förening som haft stor betydelse för utvecklandet av den breda idrottsrörelsen för barn och ungdomar med funktionsnedsättning - elitidrotten får stöd från andra håll.

Nominera din förening till Jerringfondens Parasportpris för 2023.

För 21:e gången delar stiftelsen Sven Jerrings Fond ut Jerringfondens Parasportpris.

Priset är på totalt 60 000 kronor och Jerringfonden premierar föreningar som medvetet satsar på sin ungdomsverksamhet och som bedriver förnyelsearbete och breddidrottsatsningar, gärna i samarbete med övriga idrottsrörelsen. Föreningen ska representeras av två aktiva ungdomar (en flicka och en pojke under 15 år) som dessutom erhåller 5 000 kronor vardera av prissumman.

Förslag på förening med motivering som lever upp till syftet med årets pris och en beskrivning av två aktiva ungdomar som kan företräda föreningens ungdomsverksamhet ska vara Parasport Sveriges kansli tillhanda senast den 31 december 2022 antingen per post eller e-post. Endast kompletta nomineringar/ansökningar beaktas.

Adress: Parasport Sverige, Idrottens Hus, Box 11016, 100 61 Stockholm
E-post: kansli@parasport.se

Priset kommer att delas ut på Svenska Parasportgalan den 5 maj 2023.

Läs mer om Jerringfondens Parasportpris på www.jerringfonden.org Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2022-11-21

Senast uppdaterad: 2022-11-21