Gå till innehåll
Parasport Sverige
Parasport Sverige

Boccia-landslaget redo för nya framgångar

Gruppbild landslaget i boccia.

Maria Bjurström och Christoffer Hagdahl är redo för VM i Rio de Janeiro.
– Jag spelar som bäst när jag inte har några krav på mig och därför är min målsättning att försöka njuta och hitta glädjen i varje match, säger Christoffer Hagdahl.

Världens bästa boccia-spelare gör upp om VM-medaljerna i Rio de Janeiro mellan 5-13 december. Totalt är det 170 tävlande från 41 länder som ställs mot varandra. Två av dessa är Maria Bjurström och Christoffer Hagdahl.

– Jag ska försöka ta mig vidare från gruppspelet. I de senaste tävlingarna har jag fått extremt tuff lottning och även om jag har spelat jättebra har de små marginalerna varit emot mig. Den här gången hoppas jag att marginalerna är på min sida så får vi se hur långt det räcker, säger Maria Bjurström inför mästerskapet som spelas på samma arena som Paralympics 2016.

Christoffer Hagdahl ser fram emot mästerskapet med glädje.

– Jag spelar som bäst när jag inte har några krav på mig och därför är min målsättning att försöka ta en boll åt gången och hitta glädje i spelet. Jag ska verkligen njuta av att tävla i VM, säger Hagdahl.

Följ mästerskapet via Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller officiella hemsidan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Se matcherna live via Youtube. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2022-12-01

Senast uppdaterad: 2022-12-01

Visselblåsartjänst