Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Sverige
Parasport Sverige

Nu kan du dansa hemma med Tillsammansprojektet

Bilden visar fyra personer, två vuxna och två barn, som tränar dans.

I dag lanserar Tillsammansprojektet, Svenska Danssportförbundet och dansföreningen Dance direction en gemensam träningsfilm som vänder sig till personer med intellektuell funktionsnedsättning.

I träningsfilmen visar Stella och Maja, som har en intellektuell funktionsnedsättning, dans tillsammans med ledarna Linda och Sandra.
– Vi valde att vara med och ta fram filmen eftersom vi vill att alla ska få möjligheten att kunna dansa, och för dem som inte kan eller vill ta sig till en förening, eller där det kanske inte ens finns en förening i närheten, är dansa hemma ett utmärkt sätt, säger Anja Näslund, projektledare paradans på Svenska Danssportförbundet.

Anja hoppas att filmen ska få fler att upptäcka dans.
– Vi hoppas att filmen ska göra att många tar chansen att dansa och upptäcker vilket bra sätt det är att träna. Vi hoppas så klart också att fler vill dansa i våra föreningar. Om man inte gillar just denna form av dans har vi många fler dansstilar att erbjuda i våra föreningar.

Hon tillägger:
– Vi är glada att vi fick chansen att göra det här tillsammans.

Johanna Oskarsson, projektledare för Tillsammansprojektet, instämmer med Anja.

– Vi är väldigt glada att ha fått möjligheten att ta fram träningspasset tillsammans med Svenska Danssportförbundet och Dance direction. Det är en härlig träningsfilm som vi hoppas att många ska få nytta av. Framför allt hoppas vi att den ska få fler personer med intellektuell funktionsnedsättning att hitta till danssporten och föreningslivet, säger Johanna Oskarsson.

Träningsfilmen finns på hemsidan parame.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., under fliken Träna hemma.

Där finns sedan tidigare även den träningsfilm som Tillsammansprojektet tog fram tillsammans med Svenska gymnastikförbundet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Filmen lanserades för en månad sedan och har på den tiden fått över 450 visningar.

parame.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du dessutom fler träningsfilmer som vänder sig till personer med intellektuell funktionsnedsättning, rörelsenedsättning och synnedsättning.

Vill du börja träna dans med en förening? På parame.se kan du också hitta dansföreningar nära dig. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tillsammansprojektet är ett projektet som utvecklar ett helt nytt koncept för att introducera idrott, kost och hälsa för personer med intellektuell funktionsnedsättning.

Vill du veta mer om Tillsammansprojektet, vänligen kontakta projektledare Johanna Oskarsson: johanna.oskarsson@parasport.se


Publicerad: 2022-12-12

Senast uppdaterad: 2022-12-12