Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Sverige
Parasport Sverige

Svensk slalomsuccé i Sankt Moritz

Aaron Lindström, Ebba Årsjö och Arvid Skoglund.

Den alpina världscuppremiären i Sankt Moritz men en stor svensk succé. Totalt blev det hela sex pallplatser, varav fyra vinster, på fyra dagar vilket är ett nästan omänskligt facit.
– Det är rätt kul att åka skidor just nu, säger Ebba Årsjö.

Resultatraden:


Torsdag – Storslalom

1. Ebba Årsjö

Fredag – Slalom
1. Ebba Årsjö

Lördag – Slalom
1. Ebba Årsjö
2. Aaron Lindström

Söndag – Slalom
1. Ebba Årsjö
3. Aaron Lindström

Här är samtliga sex pallplatser som det svenska landslaget tog under världscuppremiären i Sankt Moritz, Schweiz. Ebba Årsjö visar att förra säsongens stora framgångar inte var någon tillfällighet och Aaron Lindström är åter tillbaka på pallen efter två års hårt slit utan pallplaceringar.

– Det här betyder oerhört mycket för mig och det känns extra bra att jag fick till det i slalom som jag har kämpat hårt med det sista året. Det här resultatet ser jag som det bästa i min karriär, säger Aaron efter pallplatsen.

Ebba Årsjö njuter inte bara av sina egna framgångar utan även av Aarons.

– Jag har sett vilket enormt slit Aaron har lagt ner de sista två åren och han är verkligen värd de här pallplatserna. Stämningen är alltid bra i det här laget men just nu mår vi lite extra bra såklart.

Det är en intensiv inledning på säsongen där nästa tävling redan är på onsdag i Österrikiska Steinach am Bremmer. Då väntar två dagar med Super G följt av två dagar med storslalom.

Publicerad: 2022-12-12

Senast uppdaterad: 2022-12-12