Gå till innehåll
Parasport Sverige
Parasport Sverige

Kompetenslyftet ska locka fler personer med funktionsnedsättning till idrotten

Två personer brottas på ett läger.

Svenska Parasportförbundet och Riksidrottsförbundet startar nu en gemensam satsning för personer med funktionsnedsättning. Genom särskilda stöd till specialidrottsförbunden är målet att få fler personer att delta i idrottsrörelsen.

Coronapandemin var ett hårt slag mot idrotten. Personer med funktionsnedsättning drabbades allra hårdast då möjligheten att träna i många fall helt försvann under en lång tid.

Det är fortfarande många som inte har hittat tillbaka till föreningsidrotten och med anledning av det startar Svenska Parasportförbundet och Riksidrottsförbundet (RF) satsningen Kompetenslyftet. Under 2023–2024 kommer specialidrottsförbunden (SF) ha möjlighet att söka stöd för utbildning, rådgivning och rekrytering när det gäller personer med funktionsnedsättning.

– Det är väldigt roligt att vi har intensifierat arbetet tillsammans med Riksidrottsförbundet och att det har lett fram till denna satsning. Kompetenslyftet är ett uppdrag från RF som vi på Svenska Parasportförbundet under flera års tid lagt grunden för. Äntligen får vi förtroende och resurser till att genomföra det viktiga arbetet med att tillgodose de behov som finns i andra SF, säger Lisa Lundell, verksamhetsutvecklare och projektledare på Svenska Parasportförbundet.

Läs mer om Kompetenslyftet

För mer information:

Lisa Lundell
Verksamhetsutvecklare och projektledare, Svenska Parasportförbundet
lisa.lundell@parasport.se
072-253 13 82

Publicerad: 2022-12-16

Senast uppdaterad: 2022-12-16

Visselblåsartjänst