Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Sverige
Parasport Sverige

Svenska truppen till alpina para-VM i Espot

Bild på Arvid Skoglund, Ebba Årsjö och Aaron Lindström.

Ebba Årsjö, Aaron Lindström och Arvid Skoglund utgör den formstarka trupp som ska representera Sverige i alpina para-VM i spanska Espot den 21–29 januari.

Snart stundar para-VM i alpin skidåkning och nu presenteras den svenska truppen som ska göra sitt för att kamma hem medaljerna. Truppen består av Ebba Årsjö, Aaron Lindström och Arvid Skoglund – samma trio som representerade Sverige på Paralympics i Beijing för snart ett år sen.

Försäsongen har varit bra och truppen är formstark. Världscuptävlingarna i Sankt Moritz i december blev en svensk succé med totalt sex pallplatser. Ebba Årsjö tog fyra segrar då och är naturligt den åkaren med störst medaljchanser på VM i Espot. Inför den här säsongen har hon slipat på tekniken för att ta åkningen ytterligare en nivå.

– Det handlar om att Ebba kommer ner i backen och åker mer hållbart. Världscuppremiären var ett kvitto på att hon har lagt fokus helt rätt, säger förbundskapten Henrik Bergqvist.

VM innebär nya möjligheter för Aaron Lindström som i de senaste världsmästerskapen blivit utan medalj.

– Det är chans till revansch för Aaron. Formen är bra och han tog två pallplatser i världscupen i december. Hans första pallplatser på två år.

Arvid Skoglund är ett framtidsnamn som redan hunnit med att tävla på VM och Paralympics samt fått kliva upp på pallen i Europacupen.

– Arvid siktar på topp 10 på VM. Tanken är att han ska börja prestera på allvar den här säsongen, säger förbundskaptenen.

Svenska truppen


Ebba Årsjö
Klubb: Vemdalens IF Alpina
Ålder: 22 år
Bor: Norrköping och Vemdalen
Tävlingsklass: LW4
Mästerskapsmedaljer:
Två paralympiska guld (slalom och superkombination i Beijing 2022), ett paralympiskt brons (störtlopp i Beijing 2022) samt två VM-guld från VM i Lillehammer 2022 (slalom och parallellslalom)

Aaron Lindström
Klubb: SK Vitesse
Ålder: 22 år
Bor: Åre (från Skövde)
Tävlingsklass: LW6/8–2

Arvid Skoglund
Klubb: IF Hudik Alpin
Ålder: 19 år
Bor: Östersund (från Hudiksvall)
Tävlingsklass: LW6/8–2

Här finns tävlingsschemat för VM Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2023-01-12

Senast uppdaterad: 2023-01-12