Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Sverige
Parasport Sverige

Familjeloppet på VM-stadion: "Ren rörelseglädje!"

Familjeloppet på VM-stadion i Östersund. Barn och föräldrar på upploppet mot mål.

Familjeloppet kördes på söndagseftermiddagen, efter den andra VM-dagens tävlingar. En massa barn och deras föräldrar kom till Östersunds skidstadion, väl påpälsade inför skidåkning i 12 minusgrader.

Inför loppet talade Rosi Hoffer, kommunalråd och ordförande i Barn- och Utbildningsnämnden i Östersunds kommun

– Tack för den här fantastiska skidfesten ni bjuder oss på. Vilken spännande vecka vi har framför oss! Nu är det dags för familjelopp så lycka till alla där ute i spåret. Nu kör vi!

Loppet kördes på en 400 meter lång sträcka inne på stadion, och deltagarna fick själva välja hur många varv de ville åka. Några nöjde sig med ett eller ett par, andra körde tills tiden var ute. Efter målgång fick alla deltagare reflexer som pris och korv med bröd inne i värmen.

– Deltagarna verkar nöjda, vi är nöjda. Att det kom så många trots att det är så kallt – vi är superglada. Förhoppningsvis har många blivit inspirerade att fortsätta idrotta, säger Karin Riddar på Parasport Sverige.

"Verkligen ren rörelseglädje"

Tillsammansprojektets medarbetare Johanna Oskarsson och Sara Danielsson instämmer i det Karin Riddar säger.

– Vi är så himla glada, säger Sara.

Johanna Oskarsson är projektledare för Tillsammansprojektet på Parasport Sverige. Projektet jobbar för att inspirera till rörelse tillsammans med familjen, med särskilt fokus på barn med intellektuell funktionsnedsättning.

– Det här är verkligen ren rörelseglädje, säger Johanna.

Se filmen från Familjeloppet här nedan.

Publicerad: 2023-01-24

Senast uppdaterad: 2023-01-24