Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Sverige
Parasport Sverige

Ebba Årsjö vinner slalomcupen – Aaron kommer trea

Från vänster: Viktor Lennmalm, Aaron Lindström, Ebba Årsjö, Arvid Skoglund och Henrik Bergqvist.

Från vänster: Viktor Lennmalm, Aaron Lindström, Ebba Årsjö, Arvid Skoglund och Henrik Bergqvist.

När den alpina säsongen avslutades på fredagen i italienska Cortina stod det klart att Ebba Årsjö inte bara vann årets sista tävling, utan hela slalomcupen. Dessutom kom Aaron Lindström trea i slalomcupen. Hela det svenska alpina laget kan nu summera en fantastisk vinter, med framgångar på världscupen och totalt fem VM-medaljer.

- Det är jättegött att vinna idag! Det visar att man håller över en hel säsong , vilket är svårt och tufft. Jag är jättestolt, säger Ebba Årsjö.

Säsongen började på bästa sätt när de svenska åkarna kammade hem sex pallplatser i världscuppremiären i Sankt Moritz. Ebba Årsjö tog fyra segrar då. Extra glädjande var att Aaron Lindström klev upp på pallen i slalom redan i första tävlingen, efter ett par år utan pallplaceringar.

- En tredje plats i slalomcupen! Det är det största jag har gjort hittills i karriären, det är väldigt kul. Det är mycket teknik som har fallit på plats, säger Aaron Lindström.

Truppen som tävlat under säsongen har utgjorts av Ebba Årsjö (Vemdalens IF Alpina), Aaron Lindström (SK Vitesse) och Arvid Skoglund (IF Hudik Alpin). De utgör ett ungt och lovande lag som nu avslutade världscupen i samma backar som Paralympics i Milano Cortina kommer avgöras.

- Extra skönt att få testa backarna med en bra känsla, eftersom det är här Paralympics 2026 kommer att avgöras, säger Ebba Årsjö.

Det var en formstark svensk trupp som åkte till VM i spanska Espot i slutet av januari. Väl där gjorde de ingen besviken. Ebba Årsjö vann guld i super-G, superkombination, storslalom och slalom och Aaron Lindström tog brons i superkombination.

- Det är jättekul att se den utveckling vi har haft på åkarna. Ebba håller hög nivå på tävling, och Aaron som har en utvecklingskurva som är enorm. Det är det hårda jobbet som ger resultat, säger Henrik Bergqvist, förbundskapten.

Publicerad:

Uppdaterad: