Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Sverige
Parasport Sverige

Grönt ljus för historisk samverkan för svensk elitidrott 

Per Kasperi pressar den slovakiska målvakten vid hockeymatch i Berlin 2021.

Per Kasperi pressar den slovakiska målvakten vid hockeymatch i Berlin 2021. Fotograf: Karl Nilsson

Under lördagen fattade Riksidrottsmötet beslut om att fortsätta utveckla stödet till elitidrott genom samverkan mellan Riksidrottsförbundet, Sveriges Olympiska Kommitté och Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté inom ramarna för Elitidrott2030. Samma beslut har tidigare fattats under våren vid Sveriges Olympiska Kommittés årsmöte och Sveriges Paralympiska Kommitté och Svenska Parasportförbundets förbundsmöte.

Beslutet handlar främst om att utveckla Elitidrott2030 genom en effektiv organisation och ökad finansiering av elitidrotten, samt arbeta för förbättrade socioekonomiska villkor för de aktiva.

-         Det är ett historiskt beslut och skede inom svensk idrott som ger oss tre organisationer utrymme att tillsammans stärka arbetet inom ramen för Elitidrott2030. För paraidrottare på elit- och talangnivå kommer det innebära bättre förutsättningar och resurser att fullt ut satsa på sin idrottskarriär, menar Åsa Llinares Norlin, ordförande i Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté.

-         Det är en intressant tid inom svensk idrott just nu där vi samarbetar nära varje dag med Riksidrottsförbundet och Sveriges Olympiska Kommitté inom ramen för både Elitidrott 2030 och förstudien om ett Paralympics och OS i Sverige 2030. De här tre besluten ger oss kraft att stärka det samarbetet för att utveckla bättre förutsättningar för de enskilda idrottarna, säger Bo Sköld generalsekreterare för i Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté.

Publicerad:

Uppdaterad: