Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Sverige
Parasport Sverige

Marvin Semakala får JYSKs "Bring Dedication Award" 2023

Marvin Semakala får JYSKs "Bring Dedication Award" 2023 för sitt engagemang i Bowlingföreningen Stockholm Västa IFFF. Priset delas ut tillsammans med Parasport Sverige och tilldelas någon som arbetat engagerat och målinriktat för att fler ska få tillgång till parasporten.

– Det känns jättebra att vinna. Det betyder jättemycket för mig och för föreningen. Alla ska känna inkludering och känna att de har en plats i samhället. Och vår förening är en plats där alla kan känna inkludering, sa Marvin Semakala när han blev överraskad med beskedet att han vunnit Bring Dedication Award.

Priset är på 10 000 kronor. Vinnaren tas fram genom en nomineringsprocess där vem som helst kan nominera någon som är engagerad inom parasporten. I år kom nära 30 nomineringar in.

– Marvin är verkligen ett exempel på det vi kallar "Bring dedication". Han såg ett behov för mer aktiviteter för den som lämnat anpassad grundskola och gymnasieskola och skapade en förening där man både kan möte nya vänner och utvecklas i sin idrottssatsning. Vi vill gärna premiera Marvin och bidra till att verksamheten kan fortsätta utvecklas, säger Sandra Martinsson, kommunikationschef och sponsoransvarig på JYSK Sverige.

Marvin skalade upp när andra trappade ner

Bakom priset står JYSK som jobbat långsiktigt för att stärka förutsättningarna för parasport i Sverige. Juryn som tog fram vinnaren bestod av representanter från JYSK och Parasport Sverige, som JYSK varit sponsorer till sedan 2007.

– Marvin är ett fantastiskt exempel på hur mycket en ledare kan betyda för de aktiva. Så är det inom all idrott, men ännu tydligare inom parasporten. Han är en förebild för sina aktiva, men jag hoppas likväl att han kan inspirera andra som kan vara nyfikna på att vara ledare inom parasporten – varje ledare gör så stor skillnad, säger Bo Sköld, generalsekreterare på Parasport Sverige.

Här är Juryns motivering:
"Marvin har med stort engagemang sett till att unga vuxna med funktionsvariation fått möjlighet att hitta till idrotten.
2008 startade han bowlingföreningen Stockholm Västra IFFF efter att ha märkt att många har svårt att hitta kompisar på sin fritid
efter att ha gått ut särgymnasium och grundsärskolan.

Nu erbjuder han bowling till olika grupper flera kvällar i veckan. Under pandemin, när många aktiviteter ställdes in växlade Marvin upp, höll öppet och startade ytterligare en träningsgrupp.

Utöver det åker han runt i skolor och ser till att fler unga som lever med funktionsnedsättning får kännedom om att parasport finns.
Marvin är ett riktigt bra exempel på det vi kallar ”Bring Dedication”."

Marvin skänker möjligheterna vidare till Stockholm Västra IFFF

I slutet av förra veckan överraskades Marvin med beskedet i Åkeshovs bowlinghall där hans förening Stockholm Västra IFFF håller träning för tre olika träningsgrupper. Den som vinner "Bring Dedication Award" får 10 000 kronor och får samtidigt möjligheten att välja en förening som får motsvarande vinstsumma. Marvins beslut föll snabbt på Stockholm Västra IFFF som just nu är i planerna att starta upp en fjärde träningsgrupp.

– Stockholm Västra IFFF är är en förening dit barn, unga och unga vuxna med funktionsnedsättning kan komma för att ta plats och bli självständiga. Vår förening bygger på att alla ska vara vänner, berättar pristagaren Marvin Semakala.

Publicerad: 2023-05-31

Senast uppdaterad: 2023-05-31