Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Sverige
Parasport Sverige

Sigma förlänger som huvudsponsor till Special Olympics Sverige

Bild på när Sverigelaget tågade in på invigningsceremonin av Special Olympics World Games i Abu Dhabi.

Sigma Group förlänger som huvudsponsor till Special Olympics Sverige. Därmed fortsätter man med stort engagemang att synliggöra och öka intresset för idrott för personer med intellektuell funktionsnedsättning.

Sigmas engagemang för Special Olympics Sverige började redan 2019 med initiativet Funkisfonden. Året därpå gick man in som huvudsponsor till Special Olympics Sverige och nationell sponsor till Parasport Sverige.

Sponsorskapet har gjort att arbetet med Special Olympics School Days – de populära idrottsdagarna i särskolan – har kunnat fortsätta, vilket resulterat i att fler personer med intellektuell funktionsnedsättning upptäckt rörelseglädje och börjat i en idrottsförening.

Sigma har även visat stort engagemang för Special Olympics Games och bidrog starkt till att de nationella spelen i Malmö förra sommaren blev en framgångssaga. Bland annat genom att ställa upp med volontärer, medverka i besöksprogrammet och hjälpa till med lokal synlighet.

Närmast väntar deltagande på världens största idrottsevenemang för personer med intellektuell funktionsnedsättning – Special Olympics World Games. Spelen hålls i Berlin den 17-25 juni och Sigma kommer att vara på plats och heja fram idrottarna i Sverigelaget.

– Att Sigma fortsätter engagera sig för Special Olympics och idrott för personer med intellektuell funktionsnedsättning betyder mycket. Vi befinner oss just nu på en utvecklingsresa där vi vill vidareutveckla verksamheten och växa ännu mer, bland annat genom att starta upp Familjeprogrammet som erbjuder aktiviteter för att involvera anhöriga till idrottarna. Att Sigma vill vara med på resan är både glädjande och en viktig pusselbit framåt, säger Linnéa Björndahl, ansvarig för Special Olympics Sverige.

– Vi vill vara med och stötta Special Olympics arbete för att få fler unga i rörelse och fysisk aktivitet, oavsett vilka förutsättningar man har. Att få möjlighet att hitta sin idrott tror vi är en viktig nyckel. Och om vi kan komma ut i skolorna och ge fler den möjligheten via School Days så tror vi att fler barn och unga kan komma i rörelse, och i kontakt med föreningslivet. I föreningarna får de förutom fysisk aktivitet också ett socialt sammanhang och kamratskap som är otroligt viktigt för ungdomarnas välmående och personliga utveckling, säger Johan Glennmo, styrelseordförande Danir AB, ägare av Sigma.

– Att bygga förebilder inom Special Olympics tror vi också är en viktig faktor för att fler barn och unga med intellektuell funktionsnedsättning ska se att idrotten är en möjlighet för dem. Och att fysisk aktivitet har en positiv effekt på deras mående, fortsätter Johan.

Det förlängda avtalet sträcker sig till april 2024.

För mer information, vänligen kontakta:

Linnéa Björndahl, ansvarig Special Olympics Sverige
Telefon: +46 8 699 62 75
E-post: linnea.bjorndahl@parasport.se

Johan Glennmo, styrelseordförande Danir AB, ägare av Sigma
E-post: johan.glennmo@danir.com

Publicerad: 2023-06-12

Senast uppdaterad: 2023-06-12