Gå till innehåll
Parasport Sverige
Parasport Sverige

Löparglädje bland medlemmarna i MIS

Motion & Idrottsföreningen för Synskadade i Göteborg (MIS), är en klubb dit alla är välkomna. Under förra hösten sökte föreningen återstartsstöd hos Svenska Parasportförbundet för att kunna återstarta flera av sina uppskattade aktiviteter efter pandemin.

I ur och skur träffas Motion & Idrottsförening för Synskadade Göteborg (MIS) varje vecka vid Klubbstugan i Skatås för att träna tillsammans. En av medlemmarna är Denise Cresso som är ideellt aktiv inom föreningen sedan 10 år tillbaka. Idag har föreningen cirka 80 medlemmar där de flesta är bosatta inom Göteborgsregionen men på grund av det breda verksamhetsutbudet med aktiviteter som, skidor, simning, cykling och vandringsaktiviteter samt att de alltid har ledsagare på sina aktiviteter når de även medlemmar från andra delar av landet.

Ni har sökt återstartsstöd, hur hittade ni det? Hur kom det sig att ni sökte? 
–  Vi läste om det i nyhetsbrevet som skickas ut av Parasportförbundet till alla medlemsföreningar att det fanns möjlighet att söka återstartsstöd, vilket vi nappade på. Vi har tidigare sökt stöd för att kunna arrangerat ett par öppna aktivitetsdagar där vi har haft ett bra samarbete med föräldraföreningen. Detta har visat sig vara ett väldigt bra sätt att hitta fler medlemmar men också ledsagare. Därför tog vi chansen att göra det igen.

>> Så söker du återstartsstöd till din förening

Vilka aktiviteter sökte ni stöd för? 
– Målet med ansökan var att kunna arrangera MIS-loppet, förbättra hemsidan, anordna och marknadsföra fler aktivitetsdagar samt att rekrytera nya ledsagare. Med fler ledsagare/guider öppnas det till exempel upp möjligheter att kunna delta i ordinarie löplopp där även deltagare utan synnedsättning tävlar.

Vad har stödet betytt för er förening? 
 Tack vare återstartsstödet kunde vi arrangera MIS-loppet tillsammans med föräldraföreningen FSBU, stödet innebar även att vi kunde erbjuda alla deltagare att vara med helt gratis. Det här gjorde att loppet lockade hela 30 deltagare och flera av dessa blev medlemmar i vår förening.

Därtill har vi kunnat delta i flera aktiviteter tillsammans med seende löpare. Detta har inspirerat många och gjort att vi fått flera nya ledsagare som vill tävla tillsammans med våra medlemmar i framtiden.

Hur ser ni på framtiden?
– Tack vare stödet har vi kunnat utveckla vår hemsida och på så sätt nått ut och marknadsfört våra aktiviteter på ett helt annat sätt. Aktiviteterna har gett ringar på vattnet och lockat flera nya ledsagare men också deltagare till våra löp-/promenadgrupper.

Att få möjligheten att sätta guldkant och kunna göra sådana här aktiviteter beskriver Denise som att man får en ”kick” som förening och att medlemmarna blir både peppade och engagerade. 
–  Det är stimulerande att göra det här dagarna. Det har också gett oss en unik möjlighet att komma i kontakt med föräldrar till barn med synnedsättning som numer deltar på våra aktiviteter och träffar. En win-win för alla helt enkelt.

Har du en synnedsättning och vill prova på motionsaktivitet eller någon gren inom parasport? Vill du förena nytta med nöjet att träffa andra med synnedsättning? Besök MIS hemsida och läs mer här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vill du också ta möjligheten att söka återstartsstöd till din förening? I höst kommer en ny chans, läs mer genom att klicka här Öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2023-06-20

Senast uppdaterad: 2023-06-26

Visselblåsartjänst