Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Sverige
Parasport Sverige

Efterlängtad cup tillbaka med hjälp av återstartsstödet: "Skapar minne för livet"

Stala IF är en förening där fotbollen ligger varmt om hjärtat. Under förra hösten sökte föreningen återstartsstöd hos Svenska Parasportförbundet för att återigen arrangera den efterlängtade fotbollsfesten, Orust Lions Cup, för barn och ungdomar med funktionsnedsättning.

Foto: Stala IF

Stala IF är en förening på Orust med närmare 400 medlemmar. Föreningen bedriver en bred verksamhet för flickor, pojkar, damer och herrar. I klubben finns också Stala Änglar och Stala Änglar Unga som är en mycket uppskattad fotbollsverksamhet för barn och ungdomar medfunktionsnedsättning.

Ni har sökt återstartsstöd, hur hittade ni det? Hur kom det sig att ni sökte? 
–  Vi läste om det i nyhetsbrevet som skickas ut av Parasportförbundet till alla medlemsföreningar att det fanns möjlighet att söka återstartsstöd, vilket vi nappade på, säger Barbro Erlandsson som är en eldsjäl i föreningen Stala IF och kontaktperson för Orust Lions Cup.

>> Så söker du återstartsstöd till din förening Länk till annan webbplats.

Vad har stödet betytt för er förening? 
 Tack vare återstartsstödet kunde vi återigen arrangera Orust Lions Cup som legat nere under två års tid på grund av pandemin, stödet innebar att alla deltagare kunde få medalj och segrande lag fick en pokal som delades ut. Det här gjorde att turneringen lockade hela 24 lag att delta. Därtill har vi kunnat köpa in nya kläder och västar till våra spelare samt deltagit i olika aktiviteter. Till exempel har två lag medverkat i Special Olympics i Göteborg med tillhörande övernattning, vilket stärkt gemenskapen och skapat minnen för livet bland deltagarna.

Hur ser ni på framtiden?
– Detta var vårt tionde år att arrangera och många av spelarna återkommer år efter år, det har blivit en fin och efterlängtad tradition. Tack vare stödet kan vi utveckla och arrangera våran cup framåt.

Att få möjligheten att samlas och göra sådana här aktiviteter beskriver Barbro som viktigt för hela föreningen och medlemmarna blir både peppade och engagerade.

Det ger så otroligt mycket på så många olika sätt. Det har också gett oss och deltagarna en unik möjlighet att knyta nya vänskapsband från hela landet som fortsätter efter att turneringen är slut, säger Barbra Erlandsson, Stala IF.

Har du en funktionsnedsättning och vill prova på motionsaktivitet eller någon gren inom parasport? Vill du förena nytta med nöjet att träffa andra med synnedsättning? Besök Stala IF hemsida och läs mer här www.stalaIF.se Länk till annan webbplats. eller ParaMe på förbundets hemsida, www.parasport.se Länk till annan webbplats..

Vill du också ta möjligheten att söka återstartsstöd till din förening? Nu kommer en ny chans, läs mer genom att klicka här Sök återstartsstöd | Parasport Sverige Länk till annan webbplats.

 

Publicerad: 2023-08-16

Senast uppdaterad: 2023-08-30