Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Sverige
Parasport Sverige

Ett år kvar till Paralympics i Paris 2024

Om exakt ett år, 28 augusti 2024, kommer den svenska truppen att vandra längs med den historiska paradgatan, Champ-Elysées, under invigningen av Paralympics i Paris. Tillsammans med 4 400 paralympier kommer den svenska truppen stå redo att slåss om medaljerna och förverkliga sina drömmar.

Efter två Paralympics utan publik på plats är det med extra stor förväntan som Paralympics i Paris 2024 kommer allt närmre. Det är dessutom det första sommarspelet på europeisk mark sedan London 2012.

En som har imponerat under sommaren är Maria Bjurström, boccia. Hon tog ett imponerande EM-brons i Rotterdam efter att bland annat ha slagit ut världsmästarinnan i kvartsfinal. Nu går hon in med stor motivation och glädje inför de sista 365 dagarna innan invigningen.

– Jag är verkligen motiverad till att göra jobbet det här sista året innan Paris, nyckeln för mig är att fortsätta ha roligt och spela så bra som möjligt. Det hade varit en dröm att få tävla i sitt tredje Paralympics inför publik, jag ska göra allt jag kan för att ta mig dit, säger Bjurström.

Paralympics-feber

Niclas Grön, truppchef, är på plats i Paris under årsdagen och vittnar om att Paralympics-feber redan börjar infinna sig.

– Det märks tydligt att det bara är ett år kvar här i Paris, det kommer bli ett suveränt spel där vi äntligen får möjlighet att tävla inför publik igen. Nu intensifieras arbetet ytterligare och vi har ett spännande år framför oss med en tuff kvalprocess med många viktiga tävlingar.

– Vi ska se till att hela den svenska truppen har de bästa möjliga förutsättningarna för att om ett år stå här i Paris och känna att de är redo att göra sina livs bästa idrottsprestationer.

>> Framgångsrik svensk mästerskapssommar Länk till annan webbplats.

>> Vägen till Paralympics – Tävlingskalender 2023 Länk till annan webbplats.

>> Tävlingsschemat Paris 2024 Länk till annan webbplats.

Följ det senaste från Paralympics på www.paralympics.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2023-08-28

Senast uppdaterad: 2023-08-28