Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Sverige
Parasport Sverige

Unik kartläggning av parasporten i Europa

Bild på omslaget till boken The Palgrave Handbook of Disability Sport in Europe. Omslaget består av en bild på en bergsklättrare med benprotes.

En unik kartläggning av hur parasporten är organiserade i flera europeiska länder har genomförts de senaste åren och resulterat i boken – The Palgrave Handbook of Disability Sport in Europe. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Boken ger en unik möjlighet att lära sig mer om parasportens organisering inte bara i Sverige men även i övriga Europa. Det svenska kapitlet är skrivet i samverkan mellan Parasport Sverige och vetenskapen tack vare Linda Torége, avdelningschef idrottsutveckling och utbildning, och Kim Wickman, lektor och forskare vid Pedagogiska institutionen, Umeå universitet.

– Antologin ger inblick i hur andra länder organiserar Parasport. Det ger perspektiv och insikter om var Sverige befinner och uppslag till vägen framåt, säger Kim Wickman.

Vi på Parasport Sverige är stolta att få vara en del av boken samt utvecklingen inom både svensk och europeisk parasport.

Publicerad: 2023-09-04

Senast uppdaterad: 2023-09-04