Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Sverige
Parasport Sverige

Daniel Rickardsson klar som förbundskapten för längd- och skidskyttelandslaget

Nu är det klart att Daniel Rickardsson kliver in som förbundskapten för paralandslaget i längdskidor och skidskytte.

– Parasport har en extra dimension som jag tycker är spännande, säger Rickardsson om sitt nya uppdrag.

Den dubbla OS-guldmedaljören, Daniel Rickardsson, är klar som ny förbundskapten för svenska paralandslaget i längdskidor och skidskytte. Han ska leda landslaget tillsammans med Nina Jonsson som funnits med i ledarteamet runt laget sedan tidigare.

– Jag ser verkligen fram emot att ta mig an det här uppdraget tillsammans med Nina. Det är en stor möjlighet för mig att utvecklas som ledare samtidigt som jag hoppas kunna hjälpa våra åkare att ta nästa steg i deras utveckling, säger Rickardsson.

Rickardsson debuterade inom parasporten förra säsongen då han var guide till Zebastian Modin. Under den succéartade säsongen tog de bland annat fyra VM-medaljer på hemmaplan i Östersund. Nu väntar nya utmaningar för 41-åringen.

– Det här blir en helt annan roll där jag ska utveckla hela laget. Parasport har en extra dimension som jag tycker är spännande, varje individ har särskilda förutsättningar vilket gör att du som ledare behöver vara kreativ och tänka i nya banor. Vi kommer jobba hårt för att hitta vägar för varje enskild aktiv som optimerar deras potential.

Det nya uppdraget innebär att Rickardsson kommer ha rollen som förbundskapten i två olika landslag för säsongen 2023/2024. Dels för paralandslaget och dels för skidskytteförbundets juniorlandslag.

– I juniorlandslaget har jag en mer utpräglad tränarroll medan den i paralandslaget är mer omfattande och övergripande. Jag kommer ta med mig bra saker från båda landslagen och ser en stor fördel i att kombinera de här rollerna.

Niclas Grön, chef för Svenska Parasportförbundets elitverksamhet, är nöjd med att fortsätta samarbetet med Rickardsson.

– Det finns få personer i Sverige som besitter Daniels kompetens. Han vet vad som krävs för att lyckas och besitter en extremt hög kompetens inom träningsoptimering. Jag är övertygad om att han, tillsammans med Nina, kommer ge varje åkare de bästa förutsättningarna för att lyckas.

Kontraktet sträcker sig över säsongen 2023/2024.

Publicerad: 2023-09-07

Senast uppdaterad: 2023-09-06