Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Sverige
Parasport Sverige

Parasport Sverige och Friskis släpper ny digital träningspepp

Två personer tränar tillsammans. De håller varandra i händerna samtidigt som de står på ett ben.

Svenska folket blir allt mer stillasittande. Med ett nytt digitalt träningspass vill Friskis&Svettis och Parasport Sverige inspirera fler barn och unga med intellektuell funktionsnedsättning till en aktiv vardag.

– Friskis har lång erfarenhet av träning för barn och ungdomar. Samarbetet med Parasport Sverige och att göra något extra för den här målgruppen känns jättekul. Vår expertis inom träning och Parasport Sveriges expertis inom målgruppen är en perfekt match, säger Nina Forsberg, träningsutvecklare på Friskis&Svettis.

Det digitala passet, som är 15 minuter långt, rymmer träning för hela kroppen med enkla rörelser och en stor portion glädje. Var och en kan delta utifrån sina egna förutsättningar och träna på den plats som passar för stunden.

– Målet är att få fler personer med intellektuell funktionsnedsättning att upptäcka rörelseglädjen. Alla kanske inte kan ta sig ut och träna och då vill vi erbjuda möjligheten att kunna göra det hemma och samtidigt få tillsammanskänslan. Det har varit väldigt kul att göra filmen med Friskis&Svettis som har ett så utarbetat och bra koncept, säger Johanna Oskarsson, projektledare på Parasport Sverige.

Träningsfilmen hittar du på Parasport Sveriges tjänst parame.se Länk till annan webbplats. och Friskis & Svettis Youtubekanal Länk till annan webbplats.. Du kan också se den i sin helhet nedan. På parame.se hittar du även fler träningsfilmer som vänder sig till personer med funktionsnedsättning.

Publicerad: 2023-09-12

Senast uppdaterad: 2023-09-11