Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Sverige
Parasport Sverige

Tennisfilm ska sänka trösklarna för föreningar och utövare

Flera unga tennisspelare står samlade tillsammans med sina tennistränare. De är glada.

I dag lanserar Parasport Sverige och Svenska Tennisförbundet en gemensam träningsfilm som riktar sig till föreningar och utövare.
– Nu hoppas vi att fler vågar prova på tennis, säger Mikaela Lecomte Seger på Svenska Tennisförbundet.

Filmen vänder sig till föreningar som inte har eller vill starta upp verksamhet för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Den vänder sig också till utövare inom målgruppen som är nyfikna på tennis och vill se hur en tennisträning kan gå till.

– Med filmen vill vi visa att tennis är för alla. Vi vill sänka trösklarna båda för föreningar och potentiella utövare. Målet är att få fler föreningar att öppna upp för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Vi tycker det är väldigt bra och kul att vi har fått ta fram den här filmen tillsammans med Svenska Tennisförbundet, säger Johanna Oskarsson, projektledare för Tillsammansprojektet.

Tennis för alla

Hon får medhåll av Mikaela Lecomte Seger, paraansvarig på Svenska Tennisförbundet.

– Vi vill visa att tennis är så mycket mer än att endast spela på fullstor bana med gul boll. Man kan variera tennisträningen i all oändlighet där övningar och nivå anpassas efter spelarnas förutsättningar, säger hon.

I filmen får vi följa med på ett träningspass med Danderyds tennisklubb.

Passet börjar med uppvärmning och fortsätter med flera olika tennisövningar som är lätta att implementera i verksamheten.

Fler digitala träningspass

Filmen har tagits fram inom ramen för Tillsammansprojektet och är en del av den digitala träning som går under samlingsnamnet ParaPepp.

Tennisfilmen plus andra digitala träningsfilmer hittar du i spellistan ParaPepp på Parasport Sveriges YouTube-kanal Länk till annan webbplats..

Vill du börja spela tennis? På parame.se Länk till annan webbplats. hittar du föreningar i ditt närområde som erbjuder tennis.

Publicerad: 2023-10-16

Senast uppdaterad: 2023-11-17