Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Sverige
Parasport Sverige

Flera nyheter på Stockholm Paragames 2023

Ett montage av bilder på idrottare som utövar, boccia, goalball, showdown, bordtennis och rullstolsrugby. Paragames logga i mitten av bilden.

Om du vill se högklassig parasport ska du bege dig till Solnahallen, Stora Mossens idrottshall eller Beckomberga idrottshall i helgen. Där avgörs nämligen årets upplaga av Stockholm Paragames, i år med flera nyheter på programmet. Missa inte det!

Hundratals idrottare från flera länder kommer att tävla i boccia, bordtennis, goalball, rullstolsrugby och showdown. Den sistnämnda idrotten gör comeback efter några års frånvaro.

Unikt för i år är att goalballturneringen är en del av Super European Goalball League U23 – en ny europeisk klubblagsturnering som arrangeras för första gången – med lag från Sverige, Finland, Danmark, Tyskland, Nederländerna och England.

– Det är stort att vi får arrangera den här turneringen i Stockholm. Flera unga internationella landslagsspelare kommer hit vilket är kul, säger Stefan Gahne, kommunikatör och idrottskonsulent på Parasport Stockholm.

Paralympier på plats

Även bordtennisen kommer att bjuda på stjärnglans. Paralympierna Emil Andersson och Alexander Öhgren kommer till spel och det gör också landslagskollegorna Smilla Sand och Michael Azulay.

I rullstolsrugbyn kommer lagen att lottas ihop och publiken kommer därmed att få se nya lagkonstellationer. Flera landslagsspelare tävlar i en internationell turnering samma helg, vilket gör att andra spelare får möjligheten att glänsa.

I fjol stod fyra idrotter på programmet, i år är det fem. Målet är att turneringen ska fortsätta växa.

– Vi vill utveckla tävlingen framöver och det arbetet har vi redan påbörjat. Vi har visioner och har redan identifierat flera möjligheter till utveckling och förbättring, säger Stefan Gahne.

Idrotterna på Stockholm Paragames 2023


Goalball

3–5 november i Stora Mossens idrottshall

Boccia

4 november i Solnahallen

Bordtennis

4–5 november i Solnahallen

Rullstolsrugby

4–5 november i Solnahallen

Showdown

4–5 november i Beckomberga idrottshall

Läs mer på Stockholm Paragames hemsida Öppnas i nytt fönster.

Vill du börja idrotta?

ParaMe.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du läsa mer om olika idrotter, hitta inspiration och söka efter föreningar och aktiviteter nära dig!

Publicerad: 2023-11-02

Senast uppdaterad: 2023-11-02