Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Sverige
Parasport Sverige

Pallplatser direkt i säsongspremiären för paralandslaget i längdskidor

Foto: Morten Nordli, Monomedia

I helgen var det säsongspremiär för paralandslaget längdskidor, och de svenska åkarna kunde åka hem med flera fina pallplatser i bagaget.

I fredags gjorde det svenska paralandslaget i längdskidor sin säsongspremiär i Gålå, Norge. Arnt-Christian ”Ante” Furuberg gjorde comeback på startlinjen efter 22 månaders uppehåll på grund av postcovid.

– Det kändes väldigt kul att få tävla igen, det är som sagt 22 månader sen jag tävlade sist så det är roligt att vara igång. De bästa i världen var på plats så det är väldigt hög nivå. Det känns skönt att redan nu få mäta sig lite och se hur man ligger till, säger Furuberg som bland annat tog med sig två topp-10-placeringar från helgen. Till den här säsongen har han finlirat lite extra på materialet och kommer att tävla i en helt ny specialgjord sitski i carbon.

På plats fanns också några av landslagets framtidshopp och det blev pallaplatser för alla tre tjejer.

Ellen Westerlund från Örnsköldsvik knep två andraplatser och Alice Morelius, Hedemora, och Lousie Perottosdotter, Lima, tog varsin tredjeplats.

– Det var ett roligt lopp! Det var lite glatt i spåren och svårt att få till tekniken men annars gick det riktigt bra, säger Ellen Westerlund.

Tredjeplats för debutanten

Debutanten Alice Morelius gjorde sin första tävling i paralandslaget och säger såhär om helgen:

– Det var väldigt roligt och spännande att tävla även om det är mycket att lära sig och lite ovant att åka med en stav. Jag är jättenöjd med min pallplats och ser framemot att tävla snart igen.

Louise Perottosdotter tog en fin tredjeplats i lördagens lopp.

– Det känns roligt att vara igång igen, jag har längtat efter att få köra distanslopp och det roligt att det räckte hela vägen upp på pallen, säger hon.

Nu väntar några veckors träning och uppladdning inför världscuppremiären den 17-21 januari i Pokljuka, Slovenien.

Publicerad: 2023-12-04

Senast uppdaterad: 2023-12-04