Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Sverige
Parasport Sverige

Årets härligaste tävling kommer till Östersund

En tjej med downs syndrom sträcker armarna i luften. Hon är med på en medaljceremoni för alpina skidåkare på Special Olympics Sweden Invitational Games i Östersund och Åre 2020.

Den 1-3 mars kommer Special Olympics Games – Sveriges största breddidrottsevenemang för personer med intellektuell funktionsnedsättning – till Östersund.

På programmet står tävlingar i tre idrotter: alpin skidåkning, innebandy och längdskidåkning.

Dessutom blir det invigningsceremoni, aktiviteter för hela familjen och mycket mer.

– Vi är jätteglada att kunna välkomna idrottare och ledare från hela landet tillbaka till Östersund för dagar av idrottsglädje och gemenskap. Det gör att vi både kan se resultatet av alla bra saker som har hänt i regionen sedan förra evenemanget – och ta avstamp inför framtiden för hur man kan använda idrott som medel för att nå samhällsförändring, säger Linnea Björndahl, ansvarig för Special Olympics Sverige.

Spelen är officiell uttagningstävling till Special Olympics World Games i Turin 2025. Det innebär att idrottarna har möjlighet att bli uttagna till världens största idrottsevenemang för personer med intellektuell funktionsnedsättning.

En av idrottarna som ska tävla på spelen är hemmaåkaren Eva Dahlberg. Till vardags tränar och tävlar hon för Östersunds SK.

– Jag ser fram emot att ha roligt och göra bra ifrån mig. Jag ska försöka göra allt för att bli uttagen till Special Olympics World Games i Italien 2025. Det ska bli roligt att tävla på hemmaplan. Det kan vara en fördel att man känner till spåren, säger hon.

Anmälan och mer information om evenemanget hittar du på spelens officiella hemsida www.specialolympicsgames.se Länk till annan webbplats.. Notera att anmälan stänger den 11 februari.

För de idrottare som vill ha chansen att bli en del av Sverigelaget i snöskolöpning, hålls den uttagningstävlingen i Rättvik den 17 februari.

Mer information om uttagningstävlingen i snöskolöpning hittar du här. Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2024-01-09

Senast uppdaterad: 2024-02-02