Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Sverige
Parasport Sverige

Stjärnspäckat i juryn till Parasportgalan

Bilden visar några av jurymedlemmarna för 2024 års idrottsgala: Peter Forsberg, Helene Ripa och Carolina Klüft

Carolina Klüft, Peter Forsberg och Helene Ripa är tre av årets jurymedlemmar

Juryn för Svenska Parasportgalan 2024 års är utsedd. Bland jurymedlemmarna finns idrottsprofiler som Peter Forsberg, Helene Ripa och Carolina Klüft.

Svenska Parasportgalan är en årlig gala där de största prestationerna och förebilderna inom svensk parasport hyllas. Juryn består av sakkunniga representanter ur svensk parasport (elit samt bredd), idrottsprofiler och representanter från svenska medier som på olika vis bevakar svensk parasport. Tillsammans väljer man ut de atleter som blivit nominerade till Parasportgalan 2024 för att prisas för sina fantastiska prestationer från det gångna året.

Nya namn i juryn i år är bland annat f.d. NHL-proffset Peter Forsberg och olympiern Carolina Klüft.

– Det känns väldigt fint att få vara en del av Parasportgalans jury som uppmärksammar människor som genom sina insatser inspirerar på riktigt. Att få ta del av alla dessa fantastiska idrottsögonblick och prestationer är verkligen ett hedersuppdrag, säger Peter Forsberg.

– Att få återuppleva några av årets vackraste sportögonblick och vara en del av denna årliga hyllning inom svensk paraidrott är verkligen stort, säger Helene Ripa.

Under året som gått har det kommit in rekordmånga nomineringar till galan:
– Engagemanget har varit stort och vi har slagit rekord i antalet nomineringar vilket känns fantastiskt. Det känns också extra roligt med så många idrottare i juryn i år. Det är de som bäst förstår vad som faktiskt krävs för att göra de här prestationerna, säger Hans Säfström, ordförande i juryn.

Nomineringsprocessen går till så att vem som helst kan nominera en person under perioden 1 november till 31 oktober följande år. Därefter samlas juryn och väljer ut tre nominerade i varje klass. De nominerade presenteras i slutet av mars, vinnarna presenteras på galan i maj.

Parasportgalan 2024 äger rum den 3 maj på Åbytravet i Göteborg och är ett samarbete mellan Parasport Sverige, Jysk, Jerringfonden samt galans huvudsponsor ATG.

Svenska Parasportgalans jury 2024

 • Peter Forsberg, fd NHL-proffs och olympier
 • Carolina Klüft, fd olympier
 • Helene Ripa, fd paralympier
 • Roberto Vacchi, journalist Discovery
 • Malin Rimfors, journalist Radiosporten
 • Anders Lindblad, journalist Svenska Dagbladet
 • Björn Nordling, journalist SVT Sport
 • Hans Säfström, juryns ordförande, Parasport Sverige
 • Linnea Björndahl, Special Olympics Sverige
 • Ines Lopes, Parasport Sverige
 • Niclas Grön, Parasport Sverige

Är du journalist eller fotograf och önskar ackreditering till galan, vänligen kontakta anna.tynell.segerstrom@parasport.se

 

Publicerad: 2024-03-18

Senast uppdaterad: 2024-03-18