Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Sverige
Parasport Sverige

Ebba Årsjö vinner den totala världscupen - Aaron Lindström trea

Aaron Lindström och Ebba Årsjö

Fr.v: Aaron Lindström och Ebba Årsjö

Ebba Årsjö tar hem den totala alpina världscupen efter en mycket spännande avslutning i de italienska alperna. Lagkamraten Aaron Lindström avslutar säsongen starkt som trea i den totala i slalomcupen samt den totala världscupen.

Det blev en rysare in i det sista när den alpina världscupsäsongen skulle avgöras i Sella Nevea, Italien. När arrangören med mycket kort varsel ställde in den sista tävlingen på grund av dåliga snöförhållanden stod det klart att Ebba Årsjö inte bara vann årets sista tävling, utan hela den totala världscupen. Utöver det kammade hon också hem både den totala slalom- och storslalomcupen. Aaron Lindström fick också han kliva upp på pallen som trea i totalen. Det alpina laget kan nu summera en fantastisk vinter, med framgångar på både dam och herrsidan.

- Jag kan fortfarande inte smälta att jag klarade det. Det har varit upp och ner hela säsongen, man har fått kämpa så hårt och det var en fight ända in i det sista racet. Det känns i hela kroppen och jag är så glad, säger Ebba Årsjö.

Inför den här säsongen hade Ebba Årsjö ett tydligt mål, att ta hem den totala världscupen och säsongen började på bästa sätt med flera raka pallplatser. Aaron Lindström har sedan tidigare levererat i slalom men har under vintern visat att han tagit ytterligare ett kliv både i fartgrenarna och i storslalom.

- Det är otroligt, en tredje plats i den totala slalomcupen och i den totala världscupen. Jag hade som målsättning att ta en tredje plats i den totala slalomcupen och så lyckas jag att steppa upp i både storslalomen och i fartgrenarna, vilket räckte hela vägen. Det är jag otroligt nöjd över. Det känns bra att kunna avsluta den här säsongen på det här sättet och jag ser redan framemot nästa säsong, säger Aaron Lindström.

Truppen som tävlat under säsongen har utgjorts av Ebba Årsjö (Vemdalens IF Alpina), Aaron Lindström (SK Vitesse) och Arvid Skoglund (IF Hudik Alpin). De utgör ett ungt och lovande lag som har framtiden för sig och redan nu visar att de är att räkna med, inte minst inför Paralympics i Milano Cortina 2026.

- Det har varit en otroligt bra säsong där alla har tagit ett stort steg i sin utvecklingskurva. Både Ebba och Aaron har under hela säsongen åkt otroligt stabilt, vilket gör att det står på den totala pallen idag. Det visar både på en fysisk men inte minst en mental styrka att hålla en hög nivå hela säsongen, säger Henrik Bergqvist, förbundskapten.

Publicerad: 2024-03-25

Senast uppdaterad: 2024-03-25