Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Sverige
Parasport Sverige

Upplagt för spänning när inomhus-SM i boccia avgörs i helgen

Peter Hüglow, Christoffer Hagdahl och Maria Bjurström.

Peter Hüglow, Christoffer Hagdahl och Maria Bjurström är tre av spelarna som tävlar på SM.

Den 18-19 maj gör 60 individuella spelare och 21 lag upp om SM-medaljerna. – Boccian börjar verkligen återhämta sig efter pandemin, säger Ingrid Hansson ledamot i Svenska Parasportförbundets bocciakommitté.

Årets inomhus-SM i boccia spelas i Bollhuset och Heddahallen i Lund och mästerskapet arrangeras av Föreningen Parasport Lund. Spelarna gör upp i fem individuella klasser och tre klasser för lag. Imorgon avgörs de individuella klasserna och på söndag är det lagspel.

En spelare att hålla ett extra öga på är Peter Hüglow (Tranan HIK) i klass 2 som tagit otaliga SM-guld genom åren, både individuellt och i lag, inomhus och utomhus.
– Han är en taktiker utan dess like och dessutom en spelare som är omtyckt av både lagkamrater och motståndare, säger Ingrid Hansson.

Två andra noterbara spelare är paralympierna och landslagsspelarna Maria Bjurström (Linköpings Parasportförening) och Christoffer Hagdahl (FIFH Malmö) som tävlar i klass BC3.

Den regerande mästaren Daniel Pettersson (IF Murgrönan) kommer till spel i klass 3, där det brukar bli jämna matcher. Det är upplagt för spänning med andra ord.

Publicerad: 2024-05-17

Senast uppdaterad: 2024-05-17

Vill du börja spela boccia?

Besök ParaMe.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att hitta föreningar nära dig.