Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Sverige
Parasport Sverige

Garmin ska hjälpa svenska paraidrottare att nå toppen

Sveriges Paralympiska Kommitté (SPK) och Svenska Parasportförbundet inleder ett nytt samarbete med det globala teknikföretaget Garmin. Samarbetet syftar till att stärka svenska framgångar på Paralympics genom tillgång till Garmins avancerade teknologi.

– Vi är mycket entusiastiska över samarbetet med Garmin. Detta samarbete kommer ge våra idrottare de verktyg de behöver för att förbättra sina prestationer och nå nya framgångar. Vi ser fram emot att jobba tillsammans för att främja parasporten i Sverige, säger Niclas Grön, elitchef på Sveriges Paralympiska Kommitté.

Garmins teknik, känd för sin noggrannhet och pålitlighet, kommer att spela en central roll i att övervaka träning, återhämtning, analysera prestationer och ge värdefulla insikter för idrottarnas utveckling.

– Vi är entusiastiska över möjligheten att få stödja svensk paraelitidrott. Vi är övertygande om att våra produkter ger de rätta förutsättningarna till att både mäta och monitorera prestation, samt följa upp och ge rätt förutsättningar till återhämtning och god sömn. Denna kombination är avgörande för att nå goda resultat i sitt utövande. säger Jan-Åke Arenäs, VD på Garmin Nordic

Partnerskapet kommer vara en viktig del för SPK och Svenska Parasportförbundets fortsatta arbete med att skapa de bästa möjliga förutsättningarna för paraidrottare att nå sin fulla potential och lyckas på internationella mästerskap.

Samarbetet sträcker sig till efter paralympiska spelen 2026.

Publicerad: 2024-06-17

Senast uppdaterad: 2024-06-17