Gå till innehåll
Parasport Sverige
Parasport Sverige

Vårt rekryteringsstöd till föreningar

Vi vill att alla ska ha möjlighet att idrotta. Parasport Sverige erbjuder föreningar unikt stöd för att nå ut till målgrupperna personer med rörelsenedsättning, synnedsättning och intellektuell funktionsnedsättning.

ParaMe hjälper din förening att hitta fler medlemmar

ParaMe är en webbplats som drivs av Parasport Sverige. Syftet är att informera personer med funktionsnedsättning om möjligheterna till parasport i deras lokalområde. Alla föreningar som kan inkludera personer med funktionsnedsättning i sin verksamhet är välkomna att registrera sig på ParaMe Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Föreningen behöver nödvändigtvis inte ha en specifik verksamhet för personer med funktionsnedsättning. Registreringen är kostnadsfri och medlemskap i Svenska Parasportförbundet krävs ej.

Start Your Impossible Camp

Vi vill ge alla personer med en rörelse-, syn- eller intellektuell funktionsnedsättning möjligheten att prova på många olika idrotter under ett och samma tillfälle. Det gör vi med Start Your Impossible Camp Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Tanken med att testa flera olika idrotter är att deltagarna ska hitta minst en idrott att börja med. Vår förhoppning är att rekrytera fler personer till föreningar runt om i landet. Lägret arrangeras i ett nära samarbete mellan Sveriges Paralympiska Kommitté och Parasportdistrikten där lägren äger rum. Varje idrott arrangeras av idrottsförbund, föreningar och kommittéer där också en direkt rekrytering till idrotten är vårt största mål. Lägret möjliggörs tack vare medel från Toyota Sverige. Vill din förening vara med, anmäl ditt intresse för Start Your Impossible Camp Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. genom att kontakta oss.

Special Olympics School Days

Special Olympics School Days är en idrottsdag Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. anpassad för särskolan där eleverna erbjuds möjlighet att prova på olika idrotter. Dagen är tänkt som ett samarrangemang mellan idrottsföreningar, särskolor och Svenska Parasportförbundets egna distriktsförbund. Vilka idrotter som erbjuds beror på vilka lokala föreningar som finns på orten. För att arrangera en School Day behöver du göra en intresseanmälan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., den hittar du här.

Publicerad:

Uppdaterad:

Vill du veta mer?

Stefan Jansson

Idrottsutvecklare